K. B. utanpotlassport.hu 2020.11.27 15:33 Frissítve: 2020.11.27 15:34

Kosárlabda: Pfeiffer Virág egyre kevesebb hibát vét az élvonalban

A mindössze 16 éves kosárlabdázó, Pfeiffer Virág az évadban négyszer kezdőként lépett pályára a bajnoki címre aspiráns Sopron Basket csapatában; az első osztályban tapasztaltakról kérdeztük.

„Egyáltalán nem számítottam rá, a vezetőség egyszer csak behívatott, és ajánlatot tett. Leszögezték, hogy gondoljam át, valóban ezt szeretném-e. Persze egy pillanatig sem vacilláltam volna rajta, de hazamentem, nem sokkal később pedig aláírtam a kontraktust”nyilatkozta honlapunknak júniusban a 16 éves Pfeiffer Virág, miután kiderült, a Sopron Basket kosarasa lehet.

A vezetőedző, Gáspár Dávid akkor úgy fogalmazott: „az első és a legfontosabb lépés az, hogy megtanuljon a felnőttek szintjén edzeni, ezzel együtt ellássa azokat a feladatköröket, amelyeket kitűzünk elé.”

Pfeiffer Virág (fehérben) a  a TFSE-MTK Budapest ellen Forrás: hunbasket

Pfeiffer Virág (fehérben) a a TFSE-MTK Budapest ellen  •  Forrás: hunbasket

Ebből kiindulva először azt kérdeztük tőle, hogy sikerült ez neki az azóta eltelt fél év alatt.

„Eleinte nagyon izgultam, hogy fogadnak a csapattársaim. Szerencsére mindenki segítőkész, és ez nagyban megkönnyíti a helyzetemet. A tréningek sokkal gyorsabb tempóban zajlanak, mint az utánpótláskorúak között, jóval nagyobb koncentrációt igényelnek a foglalkozások. Ahogyan mindenki, én is átálltam az online oktatásra, amelynek az egyetlen előnye az, hogy a reggeli edzésekre is járhatok” – fogalmaz az irányító.

Virág öt mérkőzéséből négyszer kezdőként lépett pályára a bajnoki cím megnyerésére is aspiráns klubban. Persze ebben az is közrejátszott, hogy a csapat két elsőszámú U20-as fiatalja, Varga Alíz és Varga Sára betegség miatt kényszerpihenőre szorult. Ezeken a párharcokon 23 percet, 3.6 pontot, 2.2 lepattanót, 2 gólpasszt átlagolt, és ez összességében 5.4-es hatékonysági mutatóhoz volt elegendő. A Sopron hét meccs után veretlen a ligában.

„A mérkőzések ritmusa jóval intenzívebb, mint amihez az elmúlt években hozzászoktam. Támadásban és védekezésben egyaránt érzem a hatalmas különbséget. Eleinte rengeteg hibát elkövettem, de úgy érzem, erre egyre kevesebbszer kerül sor. Nagyon büszke vagyok arra, hogy négyszer bekerültem a kezdőcsapatba, hatalmas sikerként élem meg. Ahogyan azt is, hogy két olyan meccs is adódott, amelyen harminc percig vagy annál tovább bizonyíthattam.”

A Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna kiemelte, Virág ezeken a párharcokon kiválóan helytállt.

Az ifjú reménység arról is beszélt, szerinte az Aluinvent DVTK elleni összecsapáson játszott a legjobban.

„Nagyon rendben volt a védekezésem; ebben kell a legkiemelkedőbben szerepelnem. A pandémia okozta helyzet senkinek nem jó, nekünk is több mérkőzésünk elmaradt, nehéz alkalmazkodni hozzá. Az igazat megvallva elégedett vagyok az elmúlt fél évben mutatott teljesítményemmel, mindazonáltal tudom, rengeteget kell még tanulnom és fejlődnöm ahhoz, hogy igazán meghatározó kosaras váljon belőlem.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.