Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.05.28 16:19 Frissítve: 2020.05.28 16:22

Kosárlabda: mindenre felkészültek a MAFC-ban

A MAFC Kosársuli szakosztályvezetőjével, Kangyal Gergővel beszélgettünk a járvány okozta leállásról, az általuk kezdeményezett online versenysorozatról, valamint az újraindulás mikéntjéről.

„Rögtön reagáltunk arra, amikor a szövetség felfüggesztette a bajnokságokat, így az utolsó edzésünket március 13-án tartottuk. A kormány rendeleteit és a szövetség ajánlásait a későbbiekben is betartottuk, hiszen tudtuk, a járvány nem játék. Minden héten tartottunk online edzői és vezetői értekezletet, ekképpen működött zökkenőmentesen a munka, amelybe egész jól belelendült mindenki. Szerencsés helyzetben voltak a fiatalok: döntő többségük kertes házban él, így könnyebben dolgozhatott. Persze azoknak a tanítványainknak is tartottunk internetes foglalkozást, akik panellakásban élnek” − fejti ki a MAFC Kosársuli szakosztályvezetője, Kangyal Gergő.

A MAFC-ban is újraindult az élet - a gyerekek persze ezúttal nem állhatnak ilyen közel egymáshoz Forrás: mafc.hu

A MAFC-ban is újraindult az élet − a gyerekek ezúttal persze nem állhatnak ilyen közel egymáshoz  •  Forrás: mafc.hu

A műegyetemiek egyébként különleges erőpróbával rukkoltak elő: elindították a Hazai pályán elnevezésű online versenysorozatot, amely immár a nyolcadik fordulójánál jár − a tízből.

„A gyerekek elszoktak a meccsektől, az adrenalintól, szóval a stáb összedugta a fejét, kitalálta, miként lehetne fenntartani a motivációjukat. Ezzel kapcsolatban mindenhonnan pozitív visszajelzést kaptunk, így belevágtunk, s büszkén állíthatom, hogy közel negyven egyesület képviselteti magát országszerte. Habár hamarabb tértünk vissza az igazi pályára, mint ahogyan azt sejtettük, mérkőzések továbbra sincsenek, tehát van létjogosultsága a megméretésnek.”

A kormány kijárási tilalmát enyhítő intézkedései hivatalosan május 4-től léptek életbe − edzéseket és nézők nélküli sportrendezvényeket ekkortól lehet tartani.

„Hosszadalmas előkészület után most hétfőn kezdtük újra az edzéseket. Mindent mérlegeltünk: a tervezettnél egy héttel hamarabb kezdtünk, rengeteg család jelezte már az igényét a foglalkozásokra. Jelenleg csak az egyesület otthonában, a Gabányi László Sportcsarnokban zajlanak a tréningek, ahol három pályát és nyolc palánkot használhatunk. Természetesen minden higiéniai és távolságtartási szabályt betartunk. A nyitóedzésen a bázisunk nyolcvan-kilencven százaléka jelen volt. Többen tartottak a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől, de nem számítok különösebb létszámbeli visszaesésre − egyelőre egyetlen »visszavonulással« sem szembesültünk.”

A szakembert arról is kérdeztük, elég motivációt jelent-e a Hazai pályán azoknak a kosarasoknak, akik mondjuk életük utolsó országos bajnoki nyolcas döntőjére készültek.

„Kiemelkedő edzői gárda a miénk, rendszeresen beszélgetnek a fiatalokkal. Rajtuk kívül sportpszichológus is foglalkozik a gyerekkel, aki egyelőre nem észlelt ebből fakadó problémát. Attól tartok, ez a fajta nyomás csak most jelenhet meg, hiszen a bezártság elterelhette a figyelmet a tényleges károkról. Ugyanakkor erre is fel vagyunk készülve.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.