Kosárlabda: Mányoky Rékát meggyőzte a szekszárdiak kitartása

Vágólapra másolva!
2021.06.18. 09:04
Címkék
Néhány napos a hír: a Csatát öt évig erősítő 19 éves kosárlabdázó, Mányoky Réka a következő évadtól Szekszárdon folytatja a pályafutását. A fiatal játékost kérdeztük a klubváltás hátteréről.

Kedden az Atomerőmű-KSC Szekszárd női felnőttélvonalbeli kosárlabdacsapata bejelentette a játékoskeretét a következő évadra. A magyar bajnoki ezüstérmes tájékoztatása szerint náluk folyatjaaz eddigiekben a Csatát erősítő korosztályos válogatott kiválóság, Mányoky Réka is.bejelentette a játékoskeretét a következő évadra. A magyar bajnoki ezüstérmes tájékoztatása szerint náluk folyatjaaz eddigiekben a Csatát erősítő korosztályos válogatott kiválóság, Mányoky Réka is.

„Hosszú időt töltöttem a Csatában, hiszen összesen öt évet húztam le ott. Sok mindent megéltem ez idő alatt, rengeteg fejlődhettem ebben a klubban, és azt hiszem méltó búcsúval sikerült lezárni ezt a szép időszakot, hiszen ötödik helyen végeztünk, ezzel pedig kiharcoltuk az Európa-kupa indulást. Eközben már egy ideje érett bennem a döntés váltást illetően. Úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem, új kihívásra vágyom, magasabb szinten is kipróbálnám magam. Ennek az érzésnek a megjelenésével párhuzamosan pedig több klub is megkeresett, ezek közül végül a Szekszárd hívó szavára mondtam igent”– nyilatkozta Mányoky az átigazolás kapcsán az Utánpótlássportnak.

Mányoky Réka a szintlépés jegyében Szekszárdra teszi át székhelyét Forrás: Atomerőmű-KSC Szekszárd
Mányoky Réka a szintlépés jegyében Szekszárdra teszi át székhelyét Forrás: Atomerőmű-KSC Szekszárd

Mányoky Réka a szintlépés jegyében Szekszárdra teszi át a székhelyét  •  Forrás: Atomerőmű-KSC Szekszárd

Adódik a kérdés: mi döntött a Tolna megyeiek javára?

„Magától értetődőnek tűnhet, hogy ilyen szintű klub megkeresésére nehéz nemet mondani. Rendkívül sikeres évadot zártak a szekszárdiak, hiszen a magyar bajnokságban ezüst-, míg az Európa-kupában bronzérmesek lettek. Már önmagában ez is elég csábító, ha egy ilyen nívós csapat engem szeretne leigazolni. Továbbá az is meggyőzőnek tűnt a tárgyalási időszakban, hogy mennyire ragaszkodtak a szerződtetésemhez. A döntés közel négyhónapos folyamat eredménye volt részemről, alaposan átgondoltam többször, hogy hol folytatom,viszont a Szekszárd mindvégig kitartott. Boldog vagyok, és nagy lehetőség, hogy náluk játszhatok ősztől.”

Rékára azonban még mielőtt csatlakozna a kék-fehérekhez, komoly feladat vár az U20-as válogatottban.Eközben a tehetséges bedobó már a felnőtt nemzeti csapat ajtaján is kopogtat.

„Sűrű a nyári programom, hiszen nemrégiben a felnőttválogatottal Görögországban vettem részt összetartáson. Remek érzés, hogy felkészülési mérkőzéseken már debütálhattam is. Nagyon örülök, hogy számol velem a felnőtt szövetségi kapitány, Székely Norbert; ez a behívó hosszú távon is hatalmas motivációt ad. Mostviszont már az U20-as elfoglaltságokra koncentrálok, jövő héten kezdődik az edzőtábor a korosztályos válogatottban Székesfehérváron. Bár végül idén nem rendeznek Eb-t, remélhetőleg az új típusú Challenger-tornán is tudunk bizonyítani majd Sopronban. Jó érzés lenne, ha aranyéremmel búcsúzhatnánk a korosztályos évektől a nemzeti színtéren."

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik