H. B. utanpotlassport.hu 2021.06.18 09:04 Frissítve: 2021.06.18 09:22

Kosárlabda: Mányoky Rékát meggyőzte a szekszárdiak kitartása

Néhány napos a hír: a Csatát öt évig erősítő 19 éves kosárlabdázó, Mányoky Réka a következő évadtól Szekszárdon folytatja a pályafutását. A fiatal játékost kérdeztük a klubváltás hátteréről.

Kedden az Atomerőmű-KSC Szekszárd női felnőttélvonalbeli kosárlabdacsapata bejelentette a játékoskeretét a következő évadra. A magyar bajnoki ezüstérmes tájékoztatása szerint náluk folyatja az eddigiekben a Csatát erősítő korosztályos válogatott kiválóság, Mányoky Réka is.

„Hosszú időt töltöttem a Csatában, hiszen összesen öt évet húztam le ott. Sok mindent megéltem ez idő alatt, rengeteg fejlődhettem ebben a klubban, és azt hiszem méltó búcsúval sikerült lezárni ezt a szép időszakot, hiszen ötödik helyen végeztünk, ezzel pedig kiharcoltuk az Európa-kupa indulást. Eközben már egy ideje érett bennem a döntés váltást illetően. Úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem, új kihívásra vágyom, magasabb szinten is kipróbálnám magam. Ennek az érzésnek a megjelenésével párhuzamosan pedig több klub is megkeresett, ezek közül végül a Szekszárd hívó szavára mondtam igent” – nyilatkozta Mányoky az átigazolás kapcsán az Utánpótlássportnak.

Mányoky Réka a szintlépés jegyében Szekszárdra teszi át székhelyét Forrás: Atomerőmű-KSC Szekszárd

Mányoky Réka a szintlépés jegyében Szekszárdra teszi át a székhelyét  •  Forrás: Atomerőmű-KSC Szekszárd

Adódik a kérdés: mi döntött a Tolna megyeiek javára?

„Magától értetődőnek tűnhet, hogy ilyen szintű klub megkeresésére nehéz nemet mondani. Rendkívül sikeres évadot zártak a szekszárdiak, hiszen a magyar bajnokságban ezüst-, míg az Európa-kupában bronzérmesek lettek. Már önmagában ez is elég csábító, ha egy ilyen nívós csapat engem szeretne leigazolni. Továbbá az is meggyőzőnek tűnt a tárgyalási időszakban, hogy mennyire ragaszkodtak a szerződtetésemhez. A döntés közel négyhónapos folyamat eredménye volt részemről, alaposan átgondoltam többször, hogy hol folytatom, viszont a Szekszárd mindvégig kitartott. Boldog vagyok, és nagy lehetőség, hogy náluk játszhatok ősztől.”

Rékára azonban még mielőtt csatlakozna a kék-fehérekhez, komoly feladat vár az U20-as válogatottban. Eközben a tehetséges bedobó már a felnőtt nemzeti csapat ajtaján is kopogtat.

„Sűrű a nyári programom, hiszen nemrégiben a felnőttválogatottal Görögországban vettem részt összetartáson. Remek érzés, hogy felkészülési mérkőzéseken már debütálhattam is. Nagyon örülök, hogy számol velem a felnőtt szövetségi kapitány, Székely Norbert; ez a behívó hosszú távon is hatalmas motivációt ad. Most viszont már az U20-as elfoglaltságokra koncentrálok, jövő héten kezdődik az edzőtábor a korosztályos válogatottban Székesfehérváron. Bár végül idén nem rendeznek Eb-t, remélhetőleg az új típusú Challenger-tornán is tudunk bizonyítani majd Sopronban. Jó érzés lenne, ha aranyéremmel búcsúzhatnánk a korosztályos évektől a nemzeti színtéren." 

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.