Kosárlabda: harcos döntetlen az U20-as fiú lengyel-magyaron

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 19:35
Címkék
„Lengyel, magyar két jó barát!” — tartja a közmondás. Erről Kecskeméten tett tanúbizonyságot a pénteki felkészülési mérkőzésén a két alakulat. Az egyaránt a júliusi U20-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokságra készülő lengyel és magyar válogatott küzdött meg egymással. A végeredmény 69-69, a két csapat úgy döntött, a kemény mérkőzésnek nem lesz hosszabbítása.

Rácz Bence - utanpotlassport.hu Kecskeméten feszült egymásnak pénteken az U20-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokság két résztvevője: a német válogatott után a lengyelekkel mérkőzött meg a magyar válogatott. Pór Péter vezetőedzőa németek elleni ütközet után kiemelte, hogy a csapat támadásban rendszeresen remek teljesítményt nyújt, azonban folyamatosan dolgozniuk kell a védekezésbeli hiányosságokon.Rácz Bence - utanpotlassport.hu Kecskeméten feszült egymásnak pénteken az U20-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokság két résztvevője: a német válogatott után a lengyelekkel mérkőzött meg a magyar válogatott. Pór Péter vezetőedzőa németek elleni ütközet után kiemelte, hogy a csapat támadásban rendszeresen remek teljesítményt nyújt, azonban folyamatosan dolgozniuk kell a védekezésbeli hiányosságokon.

Jelentős lépést tett célja elérése felé a keret és a szakmai stáb: a pénteki találkozón a kezdeti fejetlenség után – Pór Péternek három perc játék után (2–10) időt kellett kérnie, hogy rendbe szedje csapatát, emlékeztesse őket a védekezés fontosságára – a hazai alakulat felzárkózott, és felvette a mérkőzés tempóját.

Pór Péter, a válogatott vezetőedzője elmondta, a válogatott egyre hosszabb időszakokban képes védekezésben is jól teljesíteni. Forrás: MKOSZ
Pór Péter, a válogatott vezetőedzője elmondta, a válogatott egyre hosszabb időszakokban képes védekezésben is jól teljesíteni. Forrás: MKOSZ

"Csapatunk egyre hosszabb időszakokban képes védekezésben is jól teljesíteni" - mondta Pór Péter, a válogatott vezetőedzője  •  Forrás: MKOSZ

A második negyed végére kipontozódó Pápai Máté, a csapat elsőszámú centere nélkül kellett biztos hátrányban tartani a lengyel alakulatot. Fazekas duplájával alakult ki a félidei eredmény (38–33).

A második félidőben jóval harciasabban, erőteljesebben játszottak a felek: a lengyelek kemény védekezésével a magyarok is igyekeztek felvenni a versenyt, így kevés kosár született a harmadik negyedben. Az utolsó játékrész ugyanebben a stílusban kezdődött, Kerpel-Fronius kosarával ismét a támadás vált hangsúlyosabbá a mérkőzésen. A lengyelek folytatták a felzárkózást, egy időre meg is fordították az állást (60–62). Drámai végjátékban alakult ki a végleges eredmény: Lukasz Kolenda hétméteres triplájára Fazekas Csaba válaszolt: esés közben engedte útjára a meccs utolsó kosarát.

A felek nem játszottak hosszabbítást, kialakult a végleges eredmény: Magyarország – Lengyelország (69–69). A vasárnapi visszavágót követően jövőhéten a belgákkal játszik felkészülési mérkőzést a magyar csapat.

Magyarország -Lengyelország69–69 (18–16, 20–17, 18–18, 13–18)

Magyarország:Kerpel-Fronius 8, Fazekas 11/6, Németh 10/6, Bonifert 8, Pápai 2. Csere: Kovács 4, Krnjajski 10, Filipovics 1, Kucsora 6/3, Völgyi 4, Kozma 3, Anda 2. Edző: Pór Péter.

Lengyelország legjobb dobói:Kolenda 17/9, Musial 11/3, Golebiowski 9/3.

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANsportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik