utanpotlassport.hu 2018.06.30 19:35 Frissítve: 2018.06.30 19:45

Kosárlabda: harcos döntetlen az U20-as fiú lengyel-magyaron

„Lengyel, magyar két jó barát!” — tartja a közmondás. Erről Kecskeméten tett tanúbizonyságot a pénteki felkészülési mérkőzésén a két alakulat. Az egyaránt a júliusi U20-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokságra készülő lengyel és magyar válogatott küzdött meg egymással. A végeredmény 69-69, a két csapat úgy döntött, a kemény mérkőzésnek nem lesz hosszabbítása.

Rácz Bence - utanpotlassport.hu Kecskeméten feszült egymásnak pénteken az U20-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokság két résztvevője: a német válogatott után a lengyelekkel mérkőzött meg a magyar válogatott. Pór Péter vezetőedző a németek elleni ütközet után kiemelte, hogy a csapat támadásban rendszeresen remek teljesítményt nyújt, azonban folyamatosan dolgozniuk kell a védekezésbeli hiányosságokon.

Jelentős lépést tett célja elérése felé a keret és a szakmai stáb: a pénteki találkozón a kezdeti fejetlenség után – Pór Péternek három perc játék után (2–10) időt kellett kérnie, hogy rendbe szedje csapatát, emlékeztesse őket a védekezés fontosságára – a hazai alakulat felzárkózott, és felvette a mérkőzés tempóját.

Pór Péter, a válogatott vezetőedzője elmondta, a válogatott egyre hosszabb időszakokban képes védekezésben is jól teljesíteni. Forrás: MKOSZ

"Csapatunk egyre hosszabb időszakokban képes védekezésben is jól teljesíteni" - mondta Pór Péter, a válogatott vezetőedzője  •  Forrás: MKOSZ

A második negyed végére kipontozódó Pápai Máté, a csapat elsőszámú centere nélkül kellett biztos hátrányban tartani a lengyel alakulatot. Fazekas duplájával alakult ki a félidei eredmény (38–33).

A második félidőben jóval harciasabban, erőteljesebben játszottak a felek: a lengyelek kemény védekezésével a magyarok is igyekeztek felvenni a versenyt, így kevés kosár született a harmadik negyedben. Az utolsó játékrész ugyanebben a stílusban kezdődött, Kerpel-Fronius kosarával ismét a támadás vált hangsúlyosabbá a mérkőzésen. A lengyelek folytatták a felzárkózást, egy időre meg is fordították az állást (60–62). Drámai végjátékban alakult ki a végleges eredmény: Lukasz Kolenda hétméteres triplájára Fazekas Csaba válaszolt: esés közben engedte útjára a meccs utolsó kosarát.

A felek nem játszottak hosszabbítást, kialakult a végleges eredmény: Magyarország – Lengyelország (69–69). A vasárnapi visszavágót követően jövőhéten a belgákkal játszik felkészülési mérkőzést a magyar csapat.

Magyarország - Lengyelország 69–69 (18–16, 20–17, 18–18, 13–18)

Magyarország: Kerpel-Fronius 8, Fazekas 11/6, Németh 10/6, Bonifert 8, Pápai 2. Csere: Kovács 4, Krnjajski 10, Filipovics 1, Kucsora 6/3, Völgyi 4, Kozma 3, Anda 2. Edző: Pór Péter.

Lengyelország legjobb dobói: Kolenda 17/9, Musial 11/3, Golebiowski 9/3.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.