Kosárlabda: Angyal Barbara egyre jobban teljesít az élvonalban

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 11:23
Címkék
A Ludovika-FCSM Csata NB I/A bajnokságban szereplő kosárlabdacsapatának 19 éves irányítójával, Angyal Barbarával beszélgettünk az új évadban mutatott egyre magabiztosabb teljesítményének okáról.

Legutóbb augusztus végén, a felnőtt női első osztályú kosárlabda-bajnokság új évadának rajtja előtt beszélgettünk a Ludovika-FCSM Csata többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes irányítójával, a 19 éves Angyal Barbarával. A koronavírus-járvány miatt jóval idő előtt véget értligábannem igazán találta a helyét: kilencmérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagban 2.2 pontot és 1.3 gólpasszt jegyzett. Így vélekedett három hónapja:rajtja előtt beszélgettünk a Ludovika-FCSM Csata többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes irányítójával, a 19 éves Angyal Barbarával. A koronavírus-járvány miatt jóval idő előtt véget értligábannem igazán találta a helyét: kilencmérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagban 2.2 pontot és 1.3 gólpasszt jegyzett. Így vélekedett három hónapja:

Angyal Barbarának több ideje van figyelni a kosárlabdára Forrás: hunbasket.hu
Angyal Barbarának több ideje van figyelni a kosárlabdára Forrás: hunbasket.hu

Angyal Barbara jobban koncentrálhat a kosárlabdára  •  Forrás: hunbasket.hu

„mindig az a célom, hogy több lehetőséghez jussak, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból a pályán. Nem lesz ez másképp szeptembertől sem. A figyelmem valamelyest elterelte a gimnázium, de végre ott lehetek a délelőtti edzéseken is. A folytatásban tehát jobban koncentrálhatok a játékra, és fokozatosan szeretnék egyre több szóhoz jutni az első osztályban.”

Az októberben rajtolt bajnokságban eddig négy mérkőzésen szerepelt. Az összecsapásokon 13.3 percet, 6.8 pontot, 1.3 gólpasszt jegyzett átlagban, és ez 8.5-ös hatékonyági mutatóhoz volt elegendő.

„Sokkal több időm van a kosárlabdára, mint korábban − így a fiatal.− Az edzéseken és a meccseken egyaránt jobban tudok összpontosítani, és úgy érzem, jó úton haladok. Noha egyetemre járok, levelező tagozatos hallgatóként több időm marad az élsportra. Az eladott labdáim számát minimumra, tehát nullára kellene csökkenteni. Úgy érzem, a játékperceimhez képest, dobójátékosként jól teljesítek. Persze tudom, van még hová fejlődni; több percet szeretnék kiharcolni magamnak, és ez csak rajtam múlik.”

A Csata egyébként jól szerepel: nyolc mérkőzéséből hatot megnyert, ezzel a tabella harmadik helyén áll. A klub legutóbbi szezonja mondhatni, bravúrosan sikerült; a lefújás pillanatában a negyedik helyen tanyázott a lajstromban.

„Nehéz lesz ugyanúgy teljesíteni, mint az előző kiírásban, de kiválóan haladunk, egységként kezdünk remekül összeállni. Szerintem erősek vagyunk, védekezésben egyre jobbak, ráadásul a dobóformánkat is hozzuk.Nagyon bízom abban, hogy ezúttal befejezhetjük a bajnokságot.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik