Kosár: érmekben gondolkoznak a szekszárdi utánpótlásban

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 08:49
Címkék
„A kadétokkal be szeretnék jutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a juniorokkal az éremért szeretnék küzdeni” − így fogalmazza meg az új évadbeli reményeit az Atomerőmű-KSC Szekszárd leány junior- és kadétcsapatának vezetőedzője, Harsányi Mária.

Megvívta az első csatáját az új évadban alapszakaszában az Atomerőmű-KSC Szekszárd juniorcsapata: a Nyíregyházi Kosársuli otthonában 93−57-es sikert ért el a Harsányi Mária vezette együttes, amely nem léphetett pályára teljes kerettel.Atomerőmű-KSC Szekszárd juniorcsapata: a Nyíregyházi Kosársuli otthonában 93−57-es sikert ért el a Harsányi Mária vezette együttes, amely nem léphetett pályára teljes kerettel.

Így örültek a szekszárdi lányok és Harsányi Mária (jobbról) a a 2019-es kadétbajnoki győzelemnek Forrás: kscszekszard.hu
Így örültek a szekszárdi lányok és Harsányi Mária (jobbról) a a 2019-es kadétbajnoki győzelemnek Forrás: kscszekszard.hu

Így örültek a szekszárdi lányok és Harsányi Mária (jobbról) a a 2019-es kadétbajnoki győzelemnek  •  Forrás: kscszekszard.hu

Holcz Rebeka és Miklós Melinda már az első osztályban szereplő alakulatunkkal készül, csak ritkán játszhatnaka korosztályukban. Persze szükségünk van rájuk, velük együtt vagyunk igazán ütőképesek. Ez az egység nyerte meg a 2019-es kadétbajnokságot, szóval kiemelkedően jó generációról van szó”− vélekedik a Szekszárd junior- és kadétcsapatának vezetőedzője, Harsányi Mária.

Djokics Zseljko felnőttélvonalban bizonyító csapatában nem csupán Miklós és Holcz kapott lehetőséget az elmúlt időszakban.

„A koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás után rögvest, május elején megkezdtük a szervezett edzéseket, és a programot június végéig tartottuk napi egy-két foglalkozással. Júliusban pihenőt kaptak a lányok, majd augusztusban elrajtolt a kőkemény munka: a juniorokkal és a kadétokkal Bonyhádon táboroztunk, ahol napi négy edzést tartottunk. Igaz, az U18-asok közül nem volt mindenki jelen, ez idő tájt heten dolgozhattak Zseljkóékkal. Nagyon hasznos heteket töltöttek együtt a nagyokkal.”

Harsányi az U16-osokkal szemben visszafogottabb elvárásokat fogalmaz meg, mint az eggyel idősebbek mezőnyében.

„Az kadétok most egy kicsit gyengébbek, nincs stabil irányítónk. A helyzet az, hogy mi csak Szekszárdról és a környező településekről építhetjük a bázisunkat, értelemszerűen előfordul néha az ehhez hasonló probléma. Ezt elfogadjuk, így is a lehető legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből. A kadétokkal be szeretnék jutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a juniorokkal az éremért szeretnék küzdeni. Addig viszont hosszú út előtt állunk még: noha támadásban ügyesek vagyunk, sokat kell még fejlődnünk védekezésben.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik