Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.10.17 08:49 Frissítve: 2020.10.17 09:00

Kosár: érmekben gondolkoznak a szekszárdi utánpótlásban

„A kadétokkal be szeretnék jutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a juniorokkal az éremért szeretnék küzdeni” − így fogalmazza meg az új évadbeli reményeit az Atomerőmű-KSC Szekszárd leány junior- és kadétcsapatának vezetőedzője, Harsányi Mária.

Megvívta az első csatáját az új évadban alapszakaszában az Atomerőmű-KSC Szekszárd juniorcsapata: a Nyíregyházi Kosársuli otthonában 93−57-es sikert ért el a Harsányi Mária vezette együttes, amely nem léphetett pályára teljes kerettel.

Így örültek a szekszárdi lányok és Harsányi Mária (jobbról) a a 2019-es kadétbajnoki győzelemnek Forrás: kscszekszard.hu

Így örültek a szekszárdi lányok és Harsányi Mária (jobbról) a a 2019-es kadétbajnoki győzelemnek  •  Forrás: kscszekszard.hu

Holcz Rebeka és Miklós Melinda már az első osztályban szereplő alakulatunkkal készül, csak ritkán játszhatnak a korosztályukban. Persze szükségünk van rájuk, velük együtt vagyunk igazán ütőképesek. Ez az egység nyerte meg a 2019-es kadétbajnokságot, szóval kiemelkedően jó generációról van szó” − vélekedik a Szekszárd junior- és kadétcsapatának vezetőedzője, Harsányi Mária.

Djokics Zseljko felnőttélvonalban bizonyító csapatában nem csupán Miklós és Holcz kapott lehetőséget az elmúlt időszakban.

„A koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás után rögvest, május elején megkezdtük a szervezett edzéseket, és a programot június végéig tartottuk napi egy-két foglalkozással. Júliusban pihenőt kaptak a lányok, majd augusztusban elrajtolt a kőkemény munka: a juniorokkal és a kadétokkal Bonyhádon táboroztunk, ahol napi négy edzést tartottunk. Igaz, az U18-asok közül nem volt mindenki jelen, ez idő tájt heten dolgozhattak Zseljkóékkal. Nagyon hasznos heteket töltöttek együtt a nagyokkal.”

Harsányi az U16-osokkal szemben visszafogottabb elvárásokat fogalmaz meg, mint az eggyel idősebbek mezőnyében.

„Az kadétok most egy kicsit gyengébbek, nincs stabil irányítónk. A helyzet az, hogy mi csak Szekszárdról és a környező településekről építhetjük a bázisunkat, értelemszerűen előfordul néha az ehhez hasonló probléma. Ezt elfogadjuk, így is a lehető legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből. A kadétokkal be szeretnék jutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, míg a juniorokkal az éremért szeretnék küzdeni. Addig viszont hosszú út előtt állunk még: noha támadásban ügyesek vagyunk, sokat kell még fejlődnünk védekezésben.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.