Kézilabda: túl van első nemzetközi tornáján a serdülő leányválogatott

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.01. 10:52
Címkék
Spanyolországban vett részt felkészülési tornán a serdülő leány kézilabda-válogatott, amely mérkőzést ugyan nem nyert, de hasznos tapasztalatokkal térhet haza. A szövetségi edzőt, Penszki Gergelyt kérdeztük.

Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a serdülő leány kézilabda-válogatott, amely a lipóti edzőtáborát követően a spanyolországi Tarazonába utazott, és átesett első nemzetközi megméretésén. A négycsapatos tornán a házigazda spanyol, a portugál és a lengyelek visszalépése miatt a zaragozai ifjúsági csapattal találkozott Penszki Gergely több kulcsemberét nélkülöző együttese.Penszki Gergely több kulcsemberét nélkülöző együttese.

A serdülőválogatott spanyolországi eredményei:
Magyarország-Portugália 25–26
Zaragoza-Magyarország 28–26
Spanyolország-Magyarország 24–20

A serdülőválogatott a lipóti edzőtáborban
A serdülőválogatott a lipóti edzőtáborban

A serdülőválogatott a lipóti edzőtáborban

A viadal után a szövetségi edző összefoglalta az Utánpótlássportnak a tornán tapasztaltakat. A Vasas NB I-es csapatát is irányító tréner elmondta, az első edzést és mérkőzést nyolc fokos teremben teljesítették játékosai, a torna végére valamelyest javult a helyzet ebből a szempontból. Emellett a hazaitól eltérő játékvezetői felfogás is biztosította, hogy mindenki rengeteg tanulsággal térjen haza Spanyolországból.

„Még nagyon az út elején járunk, a játékunk minden elemében megjelent az összeszokottság hiánya. Az első két meccsen, a portugálok és a zaragozaiak ellen is többször vezettünk, ám a végjátékban elkövetett hibák miatt mindkét összecsapásnak szoros vereség lett a vége. A legjobb mérkőzést a legerősebbnek vélt spanyolok ellen játszottuk: mindenki kiváló küzdőszellemmel próbálta kompenzálni a továbbra is meglévő technikai hibákat, bár győzelmet ennek ellenére sem hozott a meccs. Összességében nagyon hasznos napokon vagyunk túl, izgatottan várjuk a folytatást!”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik