Kézilabda: Papp Tamás szerint a NEKA fiataljai belenőttek az NB I-be

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 09:00
Címkék
A nagyon erős ősz és a gyengébbre sikerült tavasz után a 12. helyen zárta története első férfi NB I-es évadját az utánpótláskorúakra építő Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonbogláriak 19 éves beállóját, Papp Tamást kérdeztük.

Az ősszel sorra aratta a győzelmeket, és főleg ennek köszönhető, hogy a kevésbé jól sikerült tavaszi szezonban május elején a Fejér B.Á.L.-Veszprém felett aratott győzelmével összejött a bravúr a Nemzeti Kézilabda Akadémia kizárólag fiatalokkal felálló együttesének, és megőrizte élvonalbeli tagságát története első NB I-es idényében, a 12. helyen zárt.

Papp Tamás alaposan kivette a részét a NEKA sikereiből az elmúlt évadban Forrás: NEKA
Papp Tamás alaposan kivette a részét a NEKA sikereiből az elmúlt évadban Forrás: NEKA

Papp Tamás alaposan kivette a részét a NEKA sikereiből az elmúlt évadban  •  Forrás: NEKA

„Nem volt könnyű felállni a vereségekből, az őszi szezonhoz képest elég sokszor kaptunk ki, több olyan is volt, amiről úgy gondoltuk, meg tudjuk nyerni, egy-két gólos mérkőzések voltak – mondta az Utánpótlássportnak a balatonbogláriak 19 éves beállója, Papp Tamás, aki a maga 92 góljával a csapat második legeredményesebb játékosa volt. – Ez most így sikerült, szerencsére ezzel együtt is benn tudtunk maradni, ez volt a célunk. A jól sikerült őszi szezonban a Szeged ellen kezdtünk, ott belefutottunk egy nagyobb pofonba, az Eger ellen indultunk el felfelé, és ami minket is meglepett, hogy a nemzetközi kupában induló Tatabányát meg tudtuk verni.”

Valószínűleg még az eredményeknél és a bennmaradásánál is fontosabb, hogy a NEKÁ-ban egész szezonban fiatal magyar játékosok gyűjthettek értékes NB I-es játékperceket.

„Mindenkinek nagy lehetőség volt ez a szezon a fejlődésre, és úgy gondolom, éltünk is vele. Szerintem mind csapatszinten, mind pedig egyénileg belenőttünk az NB I-es mezőnybe, örülök annak, hogy mind fizikailag, mind pedig taktikailag fel tudtuk venni a harcot a többi csapat ellen.”

A fiúk közül sokan a portugáliai U20-as Európa-bajnokságra készülnek, amely újabb jó lehetőség lesz a bizonyításra.

„Pontos célokat még nem tűztünk ki, a legtöbbet szeretnénk kihozni abból a tornából. Az Európa-bajnokságon is igazából a fejlődés a cél, és az, hogy megmutassuk magunkat a nemzetközi porondon. Elég jól ismerjük egymást, sokan egy csapatban játszunk és szerintem az is mellettünk szól, hogy a válogatottból már mindenki NB I-ben játszik, és sok rutint szerzett az elmúlt évadban.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik