Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.11.19 15:54 Frissítve: 2020.11.19 15:56

Kézilabda: Pál Tamara szórta a gólokat, aztán jött a kényszerpihenő

Több mint egy hónapja nem lépett pályára az MTK Budapest női NB I-es csapata, amelynek leggólerősebb játékosa a 20 éves Pál Tamara. Tőle kértünk jelentést, hogy mi helyzet a kék-fehéreknél.

Október tizennegyediként játszott utoljára NB I-es mérkőzést az MTK Budapest női kézilabdacsapata: előfordult, hogy éppen ők kerültek karanténba, volt amikor pedig az ellenfelek dőltek ki előlük. Az addig lejátszott meccsekre azonban büszkék lehetnek: hatból négy bajnokit is megnyertek az őszi idényben, legyőzték többek között az EHF-kupa címvédő Siófok együttesét.

Pál Tamara az MTK legeredményesebb játékosa az őszi idényben Forrás: mtkbudapest.hu

Pál Tamara az MTK legeredményesebb játékosa az őszi idényben  •  Forrás: mtkbudapest.hu

Az együttes legeredményesebb játékosa a 20 éves, junior Európa-bajnok irányító, Pál Tamara volt, aki 37 gólt szerzett eddig.

„Érzem, hogy azért fejlődtem az előző szezonhoz képest – kezdte honlapunknak a kölcsönben szereplő, győri nevelésű játékos. – Mondták a többiek is, hogy legalább egy lépcsőfokkal feljebb léptem. Valamilyen szinten próbálom átvenni a nyáron eligazolt Tóth Eszter helyét, ez persze nem mindig megy tökéletesen, de szerintem poszttársammal, Marincsák Nikivel nagyon jól kiegészítjük egymást. Maximalistaként sosem vagyok elégedett magammal, mindig lehet fejlődni.”

A koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalanságot viszont ő sem viseli könnyen, hiányoznak neki a mérkőzések.

„Borzalmas ez a helyzet. A nyáron úgy készültünk, hogy szerda-szombat ritmusban pörög majd le a bajnokság, így november végére a fél szezont lejátszhattuk volna. Rossz így ránézni a tabellára, hogy ekkora különbség van a csapatok között a mérkőzések számában. Csak ülünk, és várjuk, mi lesz. A mostani hétvégére tervezett Érd elleni bajnokinkat is nemrég mondták le.”

Így tervezni sem egyszerű. A kék-fehérek játékosa szerint elsősorban mentálisan kell átvészelniük ezt az időszakot.

„Természetesen az egészség a legfontosabb, be kell tartani a szabályokat, de meg kell próbálnunk kicsit mellőzni a járványhelyzetet, nem is gondolni rá, és maximálisan odatenni magunkat. Nem hullhatunk szét, de közben túlzásba sem eshetünk, mert nem tudjuk, kinek mennyire terhelte meg a szervezetét ez a vírus.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.