N. D. utanpotlassport.hu 2023.05.27 20:17 Frissítve: 2023.05.27 20:30

Kézilabda: kialakult az U18-as fiúbajnokság négyes döntőjének mezőnye

Szombaton véget ért az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság alapszakasza: a Ferencváros, NEKA, Békési FKC, BFKA-Veszprém kvartett jutott be a június eleji négyes döntőbe.

Komoly izgalmakra volt kilátás az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság utolsó hétvégéjén, hiszen a Keleti és a Nyugati csoportban is három együttes volt még versenyben a négyes döntőt érő helyekért. A fordulatok és a meglepetéseredmények pedig nem maradtak el.

Keleten a Ferencváros és az Optimum Solar-Békési FKC azonos pontszámmal állt az első két helyen az utolsó forduló előtt, ám egyik csapat sem dőlhetett hátra, hiszen a PLER-Budapest együttese egy egységgel lemaradva üldözte őket. A csütörtökön pályára lépő FTC-nek nem okozott gondot a két pont begyűjtése, a fővárosiak az Orosházát győzték le otthon magabiztosan, 52–23-ra. Szombaton a másik két említett csapat következett: előbb a Békési FKC lépett fel az ötödik Gyöngyös csarnokában, és játszott rendkívül szoros mérkőzést. Kevesebb mint öt perccel a vége előtt még egy góllal a hazaiak vezettek, ám fordítani tudtak a békésiek, 26–24-es győzelmükkel pedig bebiztosították a második helyüket, ezzel együtt a Final Four-szereplést. Érdemes megjegyezni, hogy a bajnokin szokatlanul sok büntetést osztottak ki a bírók: a gyöngyösiek 12 (!), a vendégek 10 kétperces büntetést kaptak. A végeredménnyel eldőlt, hogy a később kezdő PLER-Budapest már nem juthatott be a négyes döntőbe; a fővárosaik a Pick Szeged otthonában játszottak döntetlent.

Akcióban az FTC a PLER ellen Forrás: FTC Kézilabda Akadémia

A Nyugati csoportban még szorosabb állásról várták az utolsó kört a csapatok: a BFKA-Veszprém, az Éles KISE és a NEKA egyaránt 39 ponttal állt 23 bajnoki után. A sort a veszprémi Éles KISE fiataljai kezték, akik viszont botlottak hazai pályán: öt góllal maradtak alul a BFKA-Balatonfürddel szemben. Ennek tudatában a NEKA a Budai Farkasokat simán legyőzte (50–25), a BFKA-Veszprém pedig szintén magabiztosan múlta felül a PSN-t, így mindkét gárda bejutott a négyes döntőbe.

Az U18-as fiúbajnokság négyes döntőjének résztvevői:

NEKAOptimum Solar-Békési FKC

FerencvárosBFKA-Veszprém

(Kiemelt képünkön: a BFKA-Veszprém csapata ünnepli a Final Fourba jutást Forrás: BFKA-Veszprém)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.

2023.07.18 22:14:01

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

A romániai junior leány kézilabda Európa-bajnokságot megnyerő magyar válogatott csapatkapitánya, a tornán MVP-címet kiérdemlő Simon Petra nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

2023.07.16 22:34:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U15-ös fiú vízilabda-válogatott a házigazda montenegróiakat legyőzve nyerte meg a korosztály podgoricai Európa-bajnokságát.