B. V. utanpotlassport.hu 2020.10.22 17:38 Frissítve: 2020.10.22 17:40

Kézilabda: jövőre halasztották a korosztályos világversenyeket

Az idén már biztosan nem nyernek újabb érmeket utánpótlás kézilabda-válogatottjaink: a nemzetközi szövetség 2021-re halasztotta a korosztályos világversenyeket.

Az IHF (Nemzetközi Kézilabda Szövetség) bejelentése után biztossá vált, hogy a koronavírus-járvány miatt az idén egyetlen korosztályos világversenyt sem rendeznek meg. A leány U18-as vb (Horvátország) legutóbbi időpontja szeptember végére-október elejére esett, míg az U20-asok hasonló tornáját (Románia) decemberre írták ki a nyári halasztások után.

Csak jövőre bizonyíthatnak a korosztályos világversenyeken Forrás: MKSZ

Csak jövőre bizonyíthatnak a korosztályos világversenyeken  •  Forrás: MKSZ

A szövetség viszont úgy döntött, egyelőre nem tartható meg egyetlen torna sem, azok a 2021-es versenynaptárba kerülnek be. Ami azért is lehet érdekes, mert a lányoknál éppen korosztályváltás következne: a juniorok kiöregednének, az ifjúságiak lépnének a juniorok közé, és így tovább. Mindez azonban így alighanem a nyárra tolódik.

A fiúknál valamivel egyszerűbb a helyzet: a juniorok és az ifjúságiak tornáját is januárra, a felnőtt-világbajnoksággal nagyjából egy időpontba tervezik. Igaz, a nagyobbak tornáját az EHF tájékoztatása szerint Ausztria és Olaszország helyett új helyszínen bonyolítják le, az U17-esek pedig Szlovéniába utaznának.

De persze ki tudja, még mi történik addig…

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.