Kézilabda: ismét együtt készülnek a korosztályos leányválogatottak

Vágólapra másolva!
2022.09.26. 14:41
Címkék
Először találkoznak a korosztályos leány kézilabda-válogatottak az őszi szezonban: a serdülők, az ifik és a juniorok is többnapos edzőtáborban vesznek részt.

Az utánpótlás kézilabda-bajnokságok szeptember eleje óta gőzerővel zajlanak, a menetet viszont ezen a héten„megtörik” a korosztályos leányválogatottak összetartásai.

A nyáron EYOF-ot nyerő serdülőválogatott ősztől már az ifjúságiak között méreti meg magát Forrás: MKSZ
A nyáron EYOF-ot nyerő serdülőválogatott ősztől már az ifjúságiak között méreti meg magát Forrás: MKSZ

A nyáron EYOF-ot nyerő serdülőválogatott ősztől már az ifjúságiak között méreti meg magát  •  Forrás: MKSZ

A 2004-es és 2005-ös születésű játékosok alkotta juniorválogatott vezetését Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler felnőttcsapatának vezetőedzője vette át. A szakemberrel a fiatalok a 2023-as U19-es Európa-bajnokságra készülnek, aminek az első állomása a szeptember 25-30. közötti edzőtábor. A lányok vasárnap óta Siófokon tréningeznek.

Az ifjúsági válogatott (2006-os és 2007-es kézilabdázókkal) Balatonbogláron edz a héten, Bohus Beáta irányításával; a korosztályra jövőre U17-es Eb és EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) vár.

A serdülők (2008-2009)speciálisprogramban vesznek részt:Penszki Gergelyszövetségi edzőés a fiatalok vasárnaptólszombatigGyálon végeznek felméréseket,hatvan fővel,húszfős csoportokban– a tábor esetükben válogatóként funkcionál.Ők még az idén az Olimpiai Reménységek Versenyén vesznek részt.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik