Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2022.08.11 17:24 Frissítve: 2022.08.11 17:33

Kézilabda: Franciaországban készül a NEKA a férfi NB I-re

A héten a Montpellier látja vendégül a Nemzeti Kézilabda Akadémia NB I-re készülő, utánpótláskorú játékosok sorával felálló férficsapatát. Sótonyi László vezetőedzőt kérdeztük a részletekről.

Mozgalmas nyáron végéhez közelednek a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi élvonalbeli együttesének utánpótláskorú játékosai. A legtöbben közülük részt vettek a portugáliai U20-as Európa-bajnokságon, amelyen a magyar válogatott – egyébként a NEKA-tréner Sótonyi László vezetésével – remekül szerepelt, és európai kézilabda-nagyhatalmakat megelőzve az ötödik helyen zárt.

 

Fontos tapasztalatokat szerezhetnek a boglári fiatalok Montpellier-ben Forrás: neka.hu

Fontos tapasztalatokat szerezhetnek a boglári fiatalok Montpellier-ben  •  Forrás: neka.hu

 

A júliusi kontinensviadal óta persze már elkezdték a felkészülést a klubszezonra a héten pedig franciaországi edzőtáborral teszik színesebbé a munkát.

„Örülök, hogy a Montpellier lát minket vendégül, szakmailag nagyon jó együttműködésnek tartom – kezdte az Utánpótlássportnak Sótonyi László vezetőedző. – Sok olyan elem van a franciák játékában, illetve sok olyan tapasztalata van az edzőiknek,  játékosaiknak, amiből, ha pár dolgot megtanulunk, vagy csak a saját játékunkat jobbá tesszük, már nyert ügyünk van. Ráadásul remek környezetváltozás a túra, a csapatépítésben is fontos szerepet tölt be. Utána itthon készülünk, külföldi együttesekkel játszunk felkészülési meccseket, és úgy várjuk a szeptember eleji, Csurgó elleni bajnoki rajtot.”

A bogláriak a következő napokban két edzőmeccset is játszanak, pénteken 19-kor a Montpellier, szombaton 18-kor a Nimes csapatával találkoznak.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.