Kézilabda: Franciaországban készül a NEKA a férfi NB I-re

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 17:24
Címkék
A héten a Montpellier látja vendégül a Nemzeti Kézilabda Akadémia NB I-re készülő, utánpótláskorú játékosok sorával felálló férficsapatát. Sótonyi László vezetőedzőt kérdeztük a részletekről.

Mozgalmas nyáron végéhez közelednek a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi élvonalbeli együttesének utánpótláskorú játékosai. A legtöbben közülük részt vettek a portugáliai U20-as Európa-bajnokságon, amelyen a magyar válogatott – egyébként a NEKA-tréner Sótonyi László vezetésével – remekül szerepelt, és európai kézilabda-nagyhatalmakat megelőzve az ötödik helyen zárt.Sótonyi László vezetésével – remekül szerepelt, és európai kézilabda-nagyhatalmakat megelőzve az ötödik helyen zárt.

 

Fontos tapasztalatokat szerezhetnek a boglári fiatalok Montpellier-ben Forrás: neka.hu
Fontos tapasztalatokat szerezhetnek a boglári fiatalok Montpellier-ben Forrás: neka.hu

Fontos tapasztalatokat szerezhetnek a boglári fiatalok Montpellier-ben • Forrás: neka.hu

 

A júliusi kontinensviadal óta persze már elkezdték a felkészülést a klubszezonra a héten pedig franciaországi edzőtáborral teszik színesebbé a munkát.

„Örülök, hogy a Montpellier lát minket vendégül, szakmailag nagyon jó együttműködésnek tartom – kezdte az Utánpótlássportnak Sótonyi László vezetőedző. – Sok olyan elem van a franciák játékában, illetve sok olyan tapasztalata van az edzőiknek, játékosaiknak, amiből, ha pár dolgot megtanulunk, vagy csak a saját játékunkat jobbá tesszük, már nyert ügyünk van. Ráadásul remek környezetváltozás a túra, a csapatépítésben is fontos szerepet tölt be. Utána itthon készülünk, külföldi együttesekkel játszunk felkészülési meccseket, és úgy várjuk a szeptember eleji, Csurgó elleni bajnoki rajtot.”

A bogláriak a következő napokban két edzőmeccset is játszanak, pénteken 19-kor a Montpellier, szombaton 18-kor a Nimes csapatával találkoznak.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik