Kézilabda: drága a felnőttcsapat, inkább utánpótlásra költenek Érden

Vágólapra másolva!
2020.02.16. 11:46
Címkék
Érd polgármestere, Csőzik László közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, mennyibe kerül a városnak a felnőtt női kézilabdacsapat patronálása, majd kijelentette, ezentúl a helyi utánpótlásra összpontosítják erőiket.

Nem a legszebb napjait éli az Érd felnőtt női kézilabdacsapata. A korábban rendre a bajnokság stabil dobogósaként jegyzett és a nemzetközi porondon is sikeres együttes jelenleg tíz győzelemmel és hat vereséggel ötödik az első osztályban. Hogy ennek van-e köze ahhoz, amit a város polgármestere, Csőzik László szombaton a közösségi oldalán posztolt? Ő azt mondja, nem az eredmények befolyásolják döntését, miszerint a jövőben a helyi utánpótlás kapja a nagyobb hangsúlyt a finanszírozás terén.Csőzik László szombaton a közösségi oldalán posztolt? Ő azt mondja, nem az eredmények befolyásolják döntését, miszerint a jövőben a helyi utánpótlás kapja a nagyobb hangsúlyt a finanszírozás terén.

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere Forrás: erdhandball.hu
Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere Forrás: erdhandball.hu

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere  •  Forrás: erdhandball.hu

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írja a polgármester.

Az Érd az utánpótlás-bajnokságokban nem tartozik az élmezőnyhöz. A leány ifi csapat jelenleg négy győzelemmel és tizenkét vereséggel 12. helyen áll az első osztály 14 csapatos nyugati csoportjában, a serdülőknek már picivel jobb a mérlege, ők nyolcadikok a tabellán. A polgármester posztjához természetesen rövid időn belül számos hozzászólás és kérdés érkezett, Csőzik László azt hangsúlyozza, nem a felnőttcsapat ellen irányul a döntés.

„Fantasztikusak a lányok. Csak nincs ennyi pénzünk, lépni kell, mert ez a szakadékba visz, és fenntarthatatlan. A felelősségteljes hozzáállás és a város egészének érdeke vezet, a csapat szakmai vezetőit is bevonom a megoldáskeresésbe a jövő héten.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik