UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.16 11:46 Frissítve: 2020.02.16 12:26

Kézilabda: drága a felnőttcsapat, inkább utánpótlásra költenek Érden

Érd polgármestere, Csőzik László közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, mennyibe kerül a városnak a felnőtt női kézilabdacsapat patronálása, majd kijelentette, ezentúl a helyi utánpótlásra összpontosítják erőiket.

Nem a legszebb napjait éli az Érd felnőtt női kézilabdacsapata. A korábban rendre a bajnokság stabil dobogósaként jegyzett és a nemzetközi porondon is sikeres együttes jelenleg tíz győzelemmel és hat vereséggel ötödik az első osztályban. Hogy ennek van-e köze ahhoz, amit a város polgármestere, Csőzik László szombaton a közösségi oldalán posztolt? Ő azt mondja, nem az eredmények befolyásolják döntését, miszerint a jövőben a helyi utánpótlás kapja a nagyobb hangsúlyt a finanszírozás terén.

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere Forrás: erdhandball.hu

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere  •  Forrás: erdhandball.hu

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írja a polgármester.

Az Érd az utánpótlás-bajnokságokban nem tartozik az élmezőnyhöz. A leány ifi csapat jelenleg négy győzelemmel és tizenkét vereséggel 12. helyen áll az első osztály 14 csapatos nyugati csoportjában, a serdülőknek már picivel jobb a mérlege, ők nyolcadikok a tabellán. A polgármester posztjához természetesen rövid időn belül számos hozzászólás és kérdés érkezett, Csőzik László azt hangsúlyozza, nem a felnőttcsapat ellen irányul a döntés.

„Fantasztikusak a lányok. Csak nincs ennyi pénzünk, lépni kell, mert ez a szakadékba visz, és fenntarthatatlan. A felelősségteljes hozzáállás és a város egészének érdeke vezet, a csapat szakmai vezetőit is bevonom a megoldáskeresésbe a jövő héten.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.