UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.16 11:46 Frissítve: 2020.02.16 12:26

Kézilabda: drága a felnőttcsapat, inkább utánpótlásra költenek Érden

Érd polgármestere, Csőzik László közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, mennyibe kerül a városnak a felnőtt női kézilabdacsapat patronálása, majd kijelentette, ezentúl a helyi utánpótlásra összpontosítják erőiket.

Nem a legszebb napjait éli az Érd felnőtt női kézilabdacsapata. A korábban rendre a bajnokság stabil dobogósaként jegyzett és a nemzetközi porondon is sikeres együttes jelenleg tíz győzelemmel és hat vereséggel ötödik az első osztályban. Hogy ennek van-e köze ahhoz, amit a város polgármestere, Csőzik László szombaton a közösségi oldalán posztolt? Ő azt mondja, nem az eredmények befolyásolják döntését, miszerint a jövőben a helyi utánpótlás kapja a nagyobb hangsúlyt a finanszírozás terén.

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere Forrás: erdhandball.hu

Helyi fiatalokat látna a felnőttcsapatban Érd polgármestere  •  Forrás: erdhandball.hu

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írja a polgármester.

Az Érd az utánpótlás-bajnokságokban nem tartozik az élmezőnyhöz. A leány ifi csapat jelenleg négy győzelemmel és tizenkét vereséggel 12. helyen áll az első osztály 14 csapatos nyugati csoportjában, a serdülőknek már picivel jobb a mérlege, ők nyolcadikok a tabellán. A polgármester posztjához természetesen rövid időn belül számos hozzászólás és kérdés érkezett, Csőzik László azt hangsúlyozza, nem a felnőttcsapat ellen irányul a döntés.

„Fantasztikusak a lányok. Csak nincs ennyi pénzünk, lépni kell, mert ez a szakadékba visz, és fenntarthatatlan. A felelősségteljes hozzáállás és a város egészének érdeke vezet, a csapat szakmai vezetőit is bevonom a megoldáskeresésbe a jövő héten.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.