B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.14 17:20 Frissítve: 2019.11.14 17:23

Kézilabda: az ifjúsági lányok már előre tekintenének

Három hónapja ért a kontinens csúcsára az ifjúsági leány kézilabda-válogatott. Az új évadról, a kínai világbajnokságról és a csapat legfontosabb céljairól ifj. Kiss Szilárd szövetségi edzővel beszélgettünk.

A nyáron felnőttek a juniorok mellé az ifjúsági korú lányok is, és százszázalékos mérleggel diadalmaskodtak a szlovéniai Celjében rendezett U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Éppen hétfőn volt három hónapos az aranyérem, ennek apropóján ifj. Kiss Szilárd szövetségi edzőt kérdeztük az augusztusi sikerről.

A nyáron felejthetetlen pillanatokat élt át ifj. Kiss Szilárd és az ifjúsági válogatott Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A nyáron felejthetetlen pillanatokat élt át ifj. Kiss Szilárd és az ifjúsági válogatott  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

„Elkezdtük a következő évadot, próbálunk nem foglalkozni vele. Bár pont jövő hétfőn lesz az Eb utáni díszvacsoránk, de utána már tényleg szeretnénk elfelejteni a múlt nyarat, és a csak a jövőbe tekinteni. Már mindenkinek a kínai világbajnokság kell, hogy a szeme előtt lebegjen.”

Az Európa-bajnokság mellett júliusban az Azerbajdzsánban rendezett EYOF-on is részt vett, és bronzérmet nyert az ifjúsági válogatott másik fele, vagyis a szakvezetés két részre osztotta a társaságot. Ennek azonban a mostani évadtól vége, a következő nyáron már csak egy csapat fog versenyezni.

„Elég bő kerettel kezdtük meg a felkészülést, azt kell majd folyamatosan szűkíteni a világbajnokságra. Mostantól értelemszerűen még magasabban lesz a mérce, nehezebb lesz a csapatba kerülni, de ez így a normális: a két torna között eltelik egy év, az alatt fejlődést kell mutatni.”

A válogatottból akad olyan fiatal, aki már NB I-es rutint szerzett, de a többség az NB I/B-ben szerepel. Kiss szerint ez így is van rendjén, az élvonalba kerülés a következő évek feladata lesz. A tervek szerint egyébként a másodosztályú alakulat az NB I alsóházába tartozó csapatok ellen játszana edzőmeccseket.

És hamarosan következnek a felkészülési tornák is. Decemberben Balatonboglárra látogat a mieink számára egyelőre ismeretlen német, az EYOF-második holland és az Eb-bronzérmes francia együttes. Tavasszal pedig a mieink utaznak a Scandinavian Openre, amelyen a norvégokkal, a dánokkal és a svédekkel is megmérkőznek a lányok.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.