Kézilabda: az erő döntött a Gyöngyös javára az utánpótláskorúakra építő NEKA első idei bajnokiján

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.06. 08:57
Címkék
Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

„Lesznek nehéz, nagyon nehéz és szinte lehetetlen feladataink” – nyilatkozta még az Utánpótlássportnak a bajnokság kezdetekor a NEKA férfi NB I-es csapatának vezetőedzője, Sótonyi László. Ha ebből indulunk ki, akkor hat nagy meglepetést már okoztak a mostani évadban a boglári fiatalok, akik tizenkét ponttal a középmezőnyhöz tartoznak az élvonalban, amire valószínűleg kevesen számítottak még a nyáron.„Lesznek nehéz, nagyon nehéz és szinte lehetetlen feladataink” – nyilatkozta még az Utánpótlássportnak a bajnokság kezdetekor a NEKA férfi NB I-es csapatának vezetőedzője, Sótonyi László. Ha ebből indulunk ki, akkor hat nagy meglepetést már okoztak a mostani évadban a boglári fiatalok, akik tizenkét ponttal a középmezőnyhöz tartoznak az élvonalban, amire valószínűleg kevesen számítottak még a nyáron.

 

Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Fotó: Tompos Gábor/NEKA

 

Szombaton csaknem kéthónapos szünet után a szintén középmezőnybeli Gyöngyöst fogadták a fiatalok. Ezúttal azonban több fontos játékosukat is nélkülözve nem volt reális esélyük a győzelemre, a vendégek magabiztos, 35–29-es győzelmet arattak.

„Gratulálok a Gyöngyösnek, jó csapatot fogadtunk, erős, rutinos játékosokkal a soraiban. Ma a védekezéssel nem voltam megelégedve, azt az erőkülönbséget, ami az ellenfélnél mutatkozott, nem tudtuk ellensúlyozni, embereink hiányoztak a nyitott és a zárt védekezéshez. Nehéz hónapok elé nézünk még, az eredeti célunk nem változott, továbbra is a bennmaradásért küzdünk” nyilatkozta Sótonyi a találkozó után.

Kérdés, milyen tavaszi szezonra lesz képes a NEKA, de meglepetésnek valószínűleg már az számítana, ha nem tudná megőrizni az élvonalbeli tagságot. Pláne, egy ilyen ősz után.

NEKA–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS 29–35(15–20)
Balatonboglár, 300
néző.V:Nagy F., Turóczy.
NEKA:
Palasics – Krakovszki Zs.1,Dely1,Kovács G.7 (4),Papp T.5,Stranigg4,Sisa1. Csere:Takács Á. (kapus), Temesvári, Szeitl L.1,Krakovszki B.3,Kiss A.2,Mikita B., Bendicsek, Buri1,FEKETE D.3. Edző:Sótonyi László
GYÖNGYÖS:
A. TOMICS – Vaszics3,MARKEZ8 (2),DURIS2,VILOVSZKI6,Hamidovic, VARSANDÁN M.5. Csere:MERKOVSZKI (kapus), GERDÁN, Hegedűs M.2,UBORNYÁK8,Gábori1,Gráf, Gyallai.Edző:Konkoly Csaba

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik