B. V. utanpotlassport.hu 2022.02.06 08:57 Frissítve: 2022.02.06 09:14

Kézilabda: az erő döntött a Gyöngyös javára az utánpótláskorúakra építő NEKA első idei bajnokiján

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

„Lesznek nehéz, nagyon nehéz és szinte lehetetlen feladataink” – nyilatkozta még az Utánpótlássportnak a bajnokság kezdetekor a NEKA férfi NB I-es csapatának vezetőedzője, Sótonyi László. Ha ebből indulunk ki, akkor hat nagy meglepetést már okoztak a mostani évadban a boglári fiatalok, akik tizenkét ponttal a középmezőnyhöz tartoznak az élvonalban, amire valószínűleg kevesen számítottak még a nyáron.

 

Fotó: Tompos Gábor/NEKA

 •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

 

Szombaton csaknem kéthónapos szünet után a szintén középmezőnybeli Gyöngyöst fogadták a fiatalok. Ezúttal azonban több fontos játékosukat is nélkülözve nem volt reális esélyük a győzelemre, a vendégek magabiztos, 35–29-es győzelmet arattak.

„Gratulálok a Gyöngyösnek, jó csapatot fogadtunk, erős, rutinos játékosokkal a soraiban. Ma a védekezéssel nem voltam megelégedve, azt az erőkülönbséget, ami az ellenfélnél mutatkozott, nem tudtuk ellensúlyozni, embereink hiányoztak a nyitott és a zárt védekezéshez. Nehéz hónapok elé nézünk még, az eredeti célunk nem változott, továbbra is a bennmaradásért küzdünk” nyilatkozta Sótonyi a találkozó után.

Kérdés, milyen tavaszi szezonra lesz képes a NEKA, de meglepetésnek valószínűleg már az számítana, ha nem tudná megőrizni az élvonalbeli tagságot. Pláne, egy ilyen ősz után.

NEKA–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS 29–35 (15–20)
Balatonboglár, 300
 néző. V: Nagy F., Turóczy.
NEKA:
 Palasics – Krakovszki Zs. 1, Dely 1, Kovács G. 7 (4), Papp T. 5, Stranigg 4, Sisa 1. Csere: Takács Á. (kapus), Temesvári, Szeitl L. 1, Krakovszki B. 3, Kiss A. 2, Mikita B., Bendicsek, Buri 1, FEKETE D. 3. Edző: Sótonyi László
GYÖNGYÖS:
 A. TOMICS – Vaszics 3, MARKEZ 8 (2), DURIS 2, VILOVSZKI 6, Hamidovic, VARSANDÁN M. 5. Csere: MERKOVSZKI (kapus), GERDÁN, Hegedűs M. 2, UBORNYÁK 8, Gábori 1, Gráf, Gyallai. Edző: Konkoly Csaba

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.