Kézilabda: az eddigi legnagyobb férfi juniorvébét rendezzük a nyáron

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 09:00
Címkék
Harminckét csapatos férfi U21-es kézilabda-vb kezdődik június 22-én Budapesten és környékén; az előkészületekről Molnár Viktort, az MKSZ szervezési igazgatóját kérdeztük.

A debreceni női U20-as világbajnokság és a győri, szintén női U19-es Eb után ismét nagy fába vágta a fejszéjét a Magyar Kézilabda Szövetség, amely újabb utánpótlás-világeseményt hozott haza. Ezúttal a fiúké lesz a főszerep, az U21-es világbajnokságnak ad otthont Budapest és környéke június 22. és július 4. között.

A jelenlegi állás szerint négy helyszínen bonyolítják le a minden eddiginél nagyobb, harminckétcsapatostornát: a Tüskecsarnokban (Budapest), Érden, Szigetszentmiklóson és a Ludovika Arénában (Budapest).

Hazai pályán bizonyíthat az utolsó korosztályos eseményén a férfi juniorválogatott Forrás: MKSZ
Hazai pályán bizonyíthat az utolsó korosztályos eseményén a férfi juniorválogatott Forrás: MKSZ

Hazai pályán bizonyíthat az utolsó korosztályos eseményén a férfi juniorválogatott  •  Forrás: MKSZ

“Hangsúlyoznám, hogy ezekegyelőre a tervezett játékhelyek, még semmi sincs véglegesítve- kezdi Molnár Viktor, az MKSZ szervezési igazgatója. -A kiválasztáskor a legfontosabb rendező elv a földrajzi közelség volt, Budapesten és környékén kerestük a helyszíneket. A másik kiemelt szempont pedig természetesen az, hogy a létesítmény megfeleljen a nemzetközi szövetség által felállított követelményeknek.”

A létszámbővítés a szervezőket természetesen minden korábbinál nagyobb kihívás elé állítja. Erre készülnek a magyar rendezők is.

“Az egyik ilyen természetesen a COVID-helyzet, a biztonsági intézkedések nyilvánvalóan az akkori állapotokkal és a nemzetközi szövetség által kiadott útmutatással lesz összhangban, ezzel kapcsolatban korai bármit is mondani. A harminckét csapat már önmagában óriási logisztikai kihívást jelent, ráadásul Debrecennel és Győrrel ellentétben ezúttal nem egymáshoz közeli meccshelyszínekről beszélünk. A legnehezebb pedig talán a szálláshelyek megtalálása: nem egyszerű nagyjából egységes, a nemzetközi szövetség elvárásainak megfelelő hotelt találni mind az összes csapatnak. Főleg, hogy június végén labdarúgó Eb is lesz Budapesten, ami még egy lapáttal rátesz a kihívásokra. Összesen körülbelül húsz szervezési területtel számolunk, amelynek mind a négy csarnokban lesz egy-egy vezetője. Azaz, többszörösére nő a szervezői csapat létszáma, mint a korábbi utánpótlás-világversenyeken.”

A Tüskecsarnok lehet a nyári vb egyik helyszíne Forrás: mnsk.hu
A Tüskecsarnok lehet a nyári vb egyik helyszíne Forrás: mnsk.hu

A Tüskecsarnok lehet a nyári vb egyik helyszíne  •  Forrás: mnsk.hu

A már említett debreceni, illetve győri torna arról is emlékezetes volt, hogy felkeltette a sportbarátok érdeklődését. Mind a két, egyébként magyar sikerrel zárult döntő gyakorlatilag telt ház mellett zajlott. Most ezt a járványhelyzet miatt alighanem lehetetlen lesz megvalósítani.

“Nincs egyelőre ahhoz hasonló tervünk, minden a COVID-helyzettől függ majd, amivel kapcsolatban most még kár jósolgatni. Készülünk egy olyan általános alap kommunikációs tervvel, amely képes a járványhelyzethez alkalmazkodni, de olyan szintű promóciós háttér ezúttal nem lesz, mint amilyen például 2018-ban Debrecenben volt.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik