Kézilabda: a Ruhr Games-en méretheti meg magát a serdülő fiúválogatott

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 19:57
Címkék
A nyári EYOF-ra készülő serdülő fiú kézilabda-válogatott a németországi Ruhr Games elnevezésű felkészülési tornán folytatná a jó sorozatát.

Június 8-11. között a németországi Duisburg ad otthont a Ruhr Games elnevezésű ifjúsági multisporteseménynek, amelynek programjában számos más sportág mellett a kézilabda is helyet kapott. A résztvevők közé a Szabő Levente szövetségi edző által irányíttott magyar serdülő fiúválogatott is meghívást kapott, amely a nemzetközi edzőmérkőzései közül eddig az összeset megnyerte, legutóbb pedig áprilisban a hazai rendezésű Négy Nemzet-tornán szerzett aranyérmet.Szabő Levente szövetségi edző által irányíttott magyar serdülő fiúválogatott is meghívást kapott, amely a nemzetközi edzőmérkőzései közül eddig az összeset megnyerte, legutóbb pedig áprilisban a hazai rendezésű Négy Nemzet-tornán szerzett aranyérmet.

A fiatalok péntektől a Ruhr Games-en próbálhatnak szerencsét, amelynek 2021-es felvonását – ugyanúgy a lengyelek, a franciák és a házigazdák ellen – megnyerte; annak a csapatnak a tagjai, mint például Csörgő Kristóf vagy Terjék Roland ma már fentebbi válogatott korosztályokban képviselik a nemzeti színeket.

Az együttes idei fő versenye a július második felében rendezendő, szlovéniai EYOF lesz, amelyre kiváló felkészülési állomásnak igérkezik a Ruhr Games.

Ruhr Games fiú serdülő felkészülési kézilabdatorna (Duisburg, Németország)

Június 9. péntek, 19:00:
Magyarország–Lengyelország

Június 10. szombat, 18:00:
Magyarország–Franciaország

Június 11., vasárnap, 12:00:
Németország–Magyarország
A magyar serdülőválogatott kerete, az MKSZ információja szerint:

Kapusok: Várady-Szabó László, Vida Rókus Mihály, Balogh Ádám
Mezőnyjátékosok: Bredák Dominik, Szökrényes László, Furka Márton, Kucsera Máté, Fazekas Máté, Zakor Zalán, Gazsó Péter, Szabadi Milán, Hoffman Balázs, Német Márk, Eklemovics Márk, Német Bulcsú, Horváth Dávid, Barna Dániel

(Kiemelt képünkön: a magyar serdülő kézilabda-válogatott Forrás: NEKA)  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik