B. V. utanpotlassport.hu 2022.08.03 16:43 Frissítve: 2022.08.03 16:44

Kézilabda: a németek ellen kezdi az U18-as Eb-t a fiú ifiválogatott

Csütörtökön startol a montenegrói Podgoricában az U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapat elsődleges célja – mint korábban a junioroknak is – a nyolc közé jutás lehet.

A korosztályos kézilabda-válogatottak közül utolsóként szerepel a nyáron világversenyen a fiú ifjúsági együttes, az U18-as Európa-bajnokság csütörtökön rajtol Podgoricában.

Jól sikerült edzőmeccsek után várja az Eb-rajtot az ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ

Jól sikerült edzőmeccsek után várja az Eb-rajtot az ifjúsági válogatott  •  Forrás: MKSZ

Hozzátéve, hogy Európa-bajnokságon soha nincs könnyű csoport, a lehetőségekhez képest talán nem járt rosszul a magyar csapat a sorsoláskor. Megvan az esélye a nyolc közé jutásra a németek, az izlandiak és a lengyelek mellől (ehhez az első két hely valamelyikén kellene végeznie), és utána a középdöntőben sem az előzetesen legerősebb négyesekből kapna ellenfelet.

Persze mindez nagyrészben felesleges találgatás, a csapat egyelőre biztosan csak a csütörtöki, legerősebbnek vélt csoportrivális németek elleni mérkőzésre koncentrál, amelyen valószínűleg még a felkészülési meccseken mutatottnál is jobb produkcióra lesz szükség.

Az elmúlt két kontinensversenyen 9. illetve 10. lett a magyar csapat, de korábban születtek kiemelkedő eredmények az ifjúsági korosztályban: háromszor is állhattak már dobogón a mieink, a legnagyobb sikert az 1999-es aranyérem jelentette.

Fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró)
Az A csoport programja
Augusztus 4., csütörtök: Magyarország–Németország, 13.45.
Augusztus 5., péntek: Magyarország–Izland, 16.
Augusztus 7., vasárnap, 16:00: Magyarország–Lengyelország, 16.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.