Kézilabda: a németek ellen kezdi az U18-as Eb-t a fiú ifiválogatott

Vágólapra másolva!
2022.08.03. 16:43
Címkék
Csütörtökön startol a montenegrói Podgoricában az U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapat elsődleges célja – mint korábban a junioroknak is – a nyolc közé jutás lehet.

A korosztályos kézilabda-válogatottak közül utolsóként szerepel a nyáron világversenyen a fiú ifjúsági együttes, az U18-as Európa-bajnokság csütörtökön rajtol Podgoricában.

Jól sikerült edzőmeccsek után várja az Eb-rajtot az ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ
Jól sikerült edzőmeccsek után várja az Eb-rajtot az ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ

Jól sikerült edzőmeccsek után várja az Eb-rajtot az ifjúsági válogatott  •  Forrás: MKSZ

Hozzátéve, hogy Európa-bajnokságon soha nincs könnyű csoport, a lehetőségekhez képest talán nem járt rosszul a magyar csapat a sorsoláskor. Megvan az esélye a nyolc közé jutásra a németek, az izlandiak és a lengyelek mellől (ehhez az első két hely valamelyikén kellene végeznie), és utána a középdöntőben sem az előzetesen legerősebb négyesekből kapna ellenfelet.

Persze mindez nagyrészben felesleges találgatás, a csapat egyelőre biztosan csak a csütörtöki, legerősebbnek vélt csoportrivális németek elleni mérkőzésre koncentrál, amelyen valószínűleg még a felkészülési meccseken mutatottnál is jobb produkcióra lesz szükség.

Az elmúlt két kontinensversenyen 9. illetve 10. lett a magyar csapat, de korábban születtek kiemelkedő eredmények az ifjúsági korosztályban: háromszor is állhattak már dobogón a mieink, a legnagyobb sikert az 1999-es aranyérem jelentette.

Fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró)
Az A csoport programja
Augusztus 4., csütörtök: Magyarország–Németország, 13.45.
Augusztus 5., péntek: Magyarország–Izland, 16.
Augusztus 7., vasárnap, 16:00: Magyarország–Lengyelország, 16.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik