Kézi: „Sok mindent el tudunk érni együtt” – mondják a NEKA fiataljai

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.28. 20:07
Címkék
Története első szezonját kezdte a Nemzeti Kézilabda Akadémia a férfi NB I-ben. A balatonboglári gárda edzésén az átlövő Temesvári Gáborral és a kapus Palasics Kristóffal beszélgettünk.

A bajnoki címvédő Pick Szeged otthonában kezdte az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságot a csak fiatalokra és rengeteg utánpótláskorúra építő, abszolút újonc NEKA, és a papírformának megfelelően sima vereséget szenvedett. Az első hazai meccsén viszont bravúros győzelmet aratott a Sótonyi László vezette csikócsapat, hazai környezetben az Eger együttesét múlta felül, utána pedig szoros csatában maradt alul Budakalászon.Sótonyi László vezette csikócsapat, hazai környezetben az Eger együttesét múlta felül, utána pedig szoros csatában maradt alul Budakalászon.

Temesvári Gábor szerint hatalmas tapasztalatszerzési lehetőség előtt áll a NEKA fiatal csapata Fotó: Csonka Tamás/NEKA
Temesvári Gábor szerint hatalmas tapasztalatszerzési lehetőség előtt áll a NEKA fiatal csapata Fotó: Csonka Tamás/NEKA

Temesvári Gábor szerint hatalmas tapasztalatszerzési lehetőség előtt áll a NEKA fiatal csapata  •  Fotó: Csonka Tamás/NEKA

„Nagyon fontos volt, hogy megszerezzük azt a győzelmet, és átessünk a tűzkeresztségen – mondta a 19 éves korosztályos válogatott jobbátlövő, Temesvári Gábor az Utánpótlássportnak. – Biztosan nagy löketet ad az első siker, és egy olyan pont, amelyhez visszanyúlhatunk, hogy így is tudunk játszani és meg tudjuk verni ezeket a csapatokat.”

Természetesen az egész szezont tanulóévként fogják fel a játékosok, de azért szeretnék megmutatni magukat az első osztályban.

„Hatalmas tapasztalatszerzési lehetőség előtt állunk, az első három mérkőzésen már belekóstolhattunk az élvonal ízébe, de úgy gondolom, azt is bizonyítottuk, hogy számolni kell velünk és jó kézilabdát játszunk.”

A csapat célja kimondottan a bennmaradás, Temesvári szerint ehhez erre van a legnagyobb a szükség: „A legfontosabb, hogy motiváltak, taktikailag fegyelmezettek legyünk és tudjunk a saját erősségeinkre építeni.”

Palasics Kristóf sok nagy védést mutatna be ebben a szezonban Fotó: Csonka Tamás/NEKA
Palasics Kristóf sok nagy védést mutatna be ebben a szezonban Fotó: Csonka Tamás/NEKA

Palasics Kristóf sok nagy védést mutatna be ebben a szezonban  •  Fotó: Csonka Tamás/NEKA

A nyáron a Telekom Veszprémtől igazolt a NEKÁ-hoz a szintén 19 éves, utánpótlás-válogatott kapus, Palasics Kristóf, aki azt mondja, kitűnő közegbe csöppent.

„Éhesek vagyunk a sikerre, szerintem az nagyon fontos, jó a srácokkal együtt dolgozni. Boldog vagyok, hogy idekerültem, és szerintem sok mindent el tudunk érni együtt.”

Szinte a teljes keret az első élvonalbeli szezonját tapossa, hiszen korábban a második számú felnőttbajnokságban, az NB I/B-ben szerepeltek. Az első mérkőzéseken a saját bőrükön tapasztalták, hogy ez mekkora váltást jelent.

„Igazából mindenben van különbség, a lövések sebessége és pontossága, a mérkőzések irama. Ha én kapusként hibázom, azt ugye mindenki azonnal észreveszi. Sok apróság vezet a nagy különbséghez, ehhez pedig napról napra próbálunk alkalmazkodni.”

Palasics úgy látja, elérhető a kitűzött cél, vagyis az élvonalbeli tagság megőrzése, ehhez azonban egy pillanatra sem szabad kiengedniük: „Komolyan kell vennünk azt, amit csinálunk. Minden nap, minden edzésen a maximumot kell nyújtanunk, és megragadni azokat a lehetőségeket, amelyek adódnak előttünk.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik