Kézi: megszerezte az első NB I-es győzelmét a NEKA

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.19. 09:05
Címkék
Több utánpótláskorú játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kézilabda NB I második játékhetén, amely abból a szempontból biztosan történelmi, hogy a fiatalokkal felálló NEKA megszerezte az első győzelmét a férfiélvonalban.

Hétről hétre megjelenő összeállításunkban a fiatal játékosok férfi és női kézilabda NB I-ben nyújtott teljesítményét vizsgáljuk. A mostani évadban mindkét nem mezőnyében a 2002. január 1. után született sportolók számítanak utánpótláskorúnak.

Forrás: neka.hu
Forrás: neka.hu

 •  Forrás: neka.hu

Szombaton történelmi sikert aratott a Nemzeti Kézilabda Akadémia férficsapata. A balatonbogláriak az első hazai mérkőzésükön az SBS Eger gárdáját múlták felül 28-24-re, a sikerből a valóban utánpótláskorú játékosok közül a 19 éves Sisa Erhárd volt a legeredményesebb öt találattal, mellette pedig Palasics Kristóf (19) nyújtott remek teljesítmény a kapuban, hét fontos védést is bemutatott.

Ezúttal nem ért pontokat a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek az irányító Fazekas Gergő (18) kiemelkedő produkciója, aki hiába a nyolc gólt, csapata így is viszonylag sima vereséget szenvedett Balatonfüreden. Ezzel szemben végig kiélezett csatában kapott ki az FTC hazai környezetben a sokkal esélyesebb Telekom Veszprém ellen. A végül 30-27-re elvesztett összecsapáson Ónodi-Jánoskúti Máté (19) négyszer is betalált a bajnokesélyes kapujába.

Elsősorban tanulni ment Győrbe az újonc Vasas női csapata, ennek egyebként Penszki Gergely vezetőedző szerint sikerült is eleget tenni. Ráadásul a 41-21-es ETO-sikerrel végződött találkozón a junior Európa-bajnok Kajdon Blanka (19) hétszer is beköszönt a világklasszis hazai kapusoknak. Fontos gólokat (egészen pontosan négyet) szerzett a DVSC 18 éves, szintén korosztály Eb-aranyérmes szélsője, Vámos Mira (18), így mások mellett neki is köszönhető, hogy a vendég hajdúságiak 29-25-re legyőzték a Szombathelyt. A fiatal kapusok Bukovszky Annát (19) lehet kiemelni, aki 10/24-es védési mutatóval zárta a szombati rangadót, igaz, a Vác így is kikapott 24-23-ra az MTK Budapesttől.

Korábban:
1: Fazekas Gergő kulcsszereplője volt a Fejér-B.Á.L. Veszprém győztes nyitányának az NB I-ben

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik