Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.06.08 15:44 Frissítve: 2021.06.08 16:25

Kézi: megmutatta erejét a fiúutánpótlás a németországi Ruhr Games-en

A házigazda németeket, a franciákat és a lengyeleket megelőzve nyerte meg a Ruhr Games nemzetközi tornát a serdülő fiú kézilabda-válogatott. A csapat szövetségi edzőjével, Kopornyik Zsolttal értékeltük a sikert.

Jól hangzik, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a németeket, a franciákat és a lengyeleket megelőzve négycsapatos tornát nyer. Még akkor is, ha nem valódi tétmeccsekről és nem felnőtt, hanem serdülőkorosztályról van szó.

A hétvégi Ruhr Games elnevezésű nemzetközi viadalnak azonban már csak azért is kiemelt jelentősége volt, mert a júliusra tervezett U17-es nyílt Európa-bajnokságot törölték. Így a bochumi torna lett a nyár fő eseménye a magyar csapatnak.

A serdülőválogatott remek játékkal lett első a Ruhr Games nemzetközi tornán

A serdülőválogatott remek játékkal lett első a Ruhr Games nemzetközi tornán

„Ezeket a találkozókat, eredetileg edzőmeccseknek terveztük, ám az Európa-bajnokság törlése miatt talán még fontosabb lett – kezdte az Utánpótlássportnak Kopornyik Zsolt szövetségi edző. – Még a Ruhr Games előtt játszottunk a szlovákokkal egy három félidős mérkőzést, ez azért volt fontos, hogy a fiúk átessenek a tűzkeresztségen, felhúzzák először a címeres mezt. Utána utaztunk el Németországba erre a rangos tornára, amelyen természetesen rengeteg új inger érte őket. Szoros volt a mezőny: a franciák egy nyitottabb védekezést alkalmaztak, a németek a szokásos, erős masszív kézilabdájukat játszották, a lengyeleken pedig játszott, hogy rengeteget fejlődtek az utóbbi időben. Örülünk a tornagyőzelemnek, és annak is, hogy ilyen jó csapatok ellen végig partiban voltunk. Sokat visszakaptunk a meccseken abból, amit korábban gyakoroltunk.”

A serdülőválogatott szakvezetője szerint természetesen boldognak kell lenni a tornagyőzelem miatt, de közben nem szabad messzemenő következtetéseket sem levonni.

„Azt gondolom annak ellenére, hogy milyen kevés mérkőzést játszottak a srácok az utóbbi időben, megmutatták, vannak tehetségei a magyar kézilabdának, és nagy jövője lehet ennek a korosztálynak is. Külön örültünk neki, hogy sok dicséretet kaptunk az együttes játékára külföldi szakemberektől.”

Ezek után szép reményekkel utazhatna az együttes a svédországi U17-es nyílt Európa-bajnokságra is, azonban a kontinenstornát – mint már néhány hete ismert – törölték.

„Ez természetesen nagyon fáj mindenkinek. A fiúk a bajnokságok lezárása után csillogó szemmel készültek, volt előttük cél, sajnos az is elveszett. De lesz még egy dupla felkészülési meccsünk a hétévgén a szerbek ellen. Megbeszéltük, hogy ami Németországban történt, már történelem, újra maximális alázattal és koncentrációval kell teljesítenünk.”

Ruhr Games, fiú serdülő felkészülési torna, Bochum, Németország
Eredmények:
Magyarország-Franciaország 35-29
Németország-Lengyelország 27-25
Németország-Magyarország 32-29
Franciaország-Lengyelország 31-29
Magyarország-Lengyelország 38-27
Németország-Franciaország 24-27
A torna végeredménye (zárójelben az azonos pontszámmal végzett csapatok egymás elleni gólkülönbsége): 1. Magyarország 4 p (+3), 2. Németország 4 p (0), 3. Franciaország 4 p (-3), 4. Lengyelország 0 p

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.