B. V. utanpotlassport.hu 2021.05.04 19:44 Frissítve: 2021.05.04 19:54

Kézi: még a sötétben tapogatózik az Eb-re készülő ifi fiúválogatott

A közelmúltban jelentették be, hogy a nyáron U19-es fiú kézilabda Eb-t rendeznek. Az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjét, Kárpáti Krisztián kérdeztük a múlt heti siófoki edzőtábor után.

A jelenlegi helyzetben már az részsikernek tekinthető, ha rendben lemegy egy edzőtábor, nem szól közbe a koronavírus-járvány, és úgymond normális munkát lehet végezni. Az augusztus Európa-bajnokságra készülő ifjúsági fiú kézilabda-válogatott múlt heti, siófoki gyakorlására nem lehetett panasz. Úgy alakult minden, ahogyan azt a stáb eltervezte.

„Minél többet edzőtáborozunk nemzetközi mérkőzések nélkül, annál nehezebb fenntartani a játékosok koncentrációját, de azért rendesen dolgoztak – kezdte az Utánpótlássportnak Kárpáti Krisztián. – Azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amelyeket a felnőtt, illetve korosztályos válogatottaktól megkövetelnek, de nem könnyíti a helyzetet, hogy ez a korosztály 2020 januárja óta egyáltalán nem lépett pályára nemzetközi mérkőzésen.”

Forrás: furedtv.hu

 •  Forrás: furedtv.hu

Ugyanakkor a játékosok nem szenvednek mérkőzéshiányban, hiszen a keret valamennyi tagja felnőttbajnokságban szerepel – minimum az NB I/B-ben, többen az élvonalban. Kárpáti szerint ez mindenképpen bizakodásra ad okot, emellett pedig szerencsének tartják magukat, hiszen a juniorokkal és a serdülőkkel szemben ők az idén világeseményen szerepelhetnek.

„Természetesen ez hatalmas motivációt jelent mindenkinek ebben a bizonytalan helyzetben. Az Európa-bajnokságon mindig nagyon szűk a mezőny, szinte csak jó ellenféllel lehet találkozni. Kicsit még a sötétben tapogatózunk, mert nem tudjuk, a vírushelyzetben a többi ország hogy áll. Az biztos, hogy kemény csoportba kerültünk, hiszen a spanyolok és a svédek mellett az ebben a korosztályban erősnek mondható izraeliekkel játszunk majd.”

A szakvezető elmondta, a jelenlegi tervek szerint négy hetet készülnek majd a kontinenstornára hét felkészülési mérkőzéssel. A spanyolok és a szlovénok elleni dupla rangadó mellett egy németországi torna is szerepel a programban.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.