Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2021.01.26 16:13 Frissítve: 2021.01.26 18:02

Kardvívás: Noseda Szabolcs egyéniben is brillírozna

A junior kardvívócsapat tagjaként Európa-bajnoki aranyérmes, 19 éves Noseda Szabolcs természetesen nem örül annak, hogy ebben az évadban nem rendezik meg az utánpótlás-kontinensviadalt − a hírt hétfőn közölte a nemzetközi szövetség.

Jól szerepel a DVSZ 19 éves kardvívója, Noseda Szabolcs a 2020/2021-es évadban: az első junior-válogatóversenyen és a felnőtt országos bajnokságon egyaránt bronzérmet nyert, így a fiatalabbak hazai ranglistáján a második helyen áll, míg az idősebbek lajstromában az előkelő negyedik pozícióban tanyázik. Érdekesség azonban, hogy a saját korosztályában a négy viadalból csupán egyszer állt dobogóra.

Noseda Szabolcs egyéniben is meg szeretné mutatni, hogy képes a bravúrra Forrás: hunfencing.hu

Noseda Szabolcs egyéniben is meg szeretné mutatni, hogy képes a bravúrra  •  Forrás: hunfencing.hu

„Nem vagyok elégedett a juniorok mezőnyében mutatott teljesítményemmel, amely meglehetősen hullámzó; harmadik hellyel kezdtem, aztán a következő versenyen a harminckettő között kiestem. Persze sűrű a mezőny, legalább kilenc olyan srác van, aki igazán kiélezett párharcot vívhat egymással. A ranglistán ennek ellenére sokkal jobb a helyzetem, mint a legutóbbi négy évben ilyenkor. Remélem, megtartom a pozíciómat. A felnőttek eseményein rendre jó ágra kerültem, ráadásul remek formában küzdöttem. Ez történt a felnőtt ob-n is; hihetetlenül boldog voltam, hogy érmet nyertem. Utolsóéves utánpótláskorúként ezzel is jeleztem, hogy szépen fejlődöm” − magyarázza Noseda Szabolcs.

A tavalyi, poreci utánpótlás Európa-bajnokságon a junior kardcsapat Szabolcs remeklésének nagyban köszönhette az aranyérmet. Hétfőn kiderült, a srácok nem védhetik meg a címüket: a nemzetközi szövetség bejelentette, az idén nem rendezi meg a junior- és kadét-kontinensviadalt.

„Csalódott vagyok a verseny törlése miatt; ez újabb szívfájdalom a tavaly elmaradt Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokság után. A koronavírus-járvány így már két világversenyt vett el tőlünk. Gőzerővel készültem, mindent beleadtam annak érdekében, hogy jól szerepeljek az Eb-n. Habár még elronthatom, jó esélyem van bekerülni a válogatottba, szóval abban reménykedem, a vébét legalább megtartják. Ha így lesz, csapatban és egyéniben egyaránt szeretnék dobogóra állni. Utóbbiban is megmutatnám, hogy képes vagyok bravúrt elérni. Emellett azt is tervezem, hogy kvalifikálom magam az U23-as Európa-bajnokságra. Már amennyiben megrendezik azt...”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.02.17 17:50:20

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.