Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2022.06.19 18:58 Frissítve: 2022.06.19 19:00

Karate: Baranyi Zsófia Eb-arannyal térhet haza Prágából

Baranyi Zsófia Európa-bajnoki címet szerzett a cseh fővárosban az utánpótláskorú karatésok között. Az MTK U21-es versenyzője a vasárnapi döntőben skót riválist verve harcolta ki a kontinenselsőséget. Klubtársának, Ilankovic Aleksandrának Eb-ezüst jutott.

A Magyar Karate Szakszövetség nem titkoltan azzal a megbízással küldte ki Prágába a kadét, a junior és a 21 éves aluli korosztály legjobbjaiból összeállított válogatottat az idei Eb-re, hogy éremmel, de ha lehet, érmekkel jöjjön haza Prágából. Az elvárásnak az e hétvégi erőpróbán a legtökéletesebben Baranyi Zsófia tett eleget, aki minden ellenfelét legyőzve töretlenül menetelt előre, s meg sem állt a dobogó tetejéig az U21-esek 55 kilogrammos küzdelmi kategóriájában.

Baranyi Zsófia 2019 után 2022-ben is Európa-bajnok lett az utánpótláskorúak között Forrás: wtf.net

Baranyi Zsófia 2019 után 2022-ben is Európa-bajnok lett az utánpótláskorúak között  •  Forrás: wtf.net

Az MTK 20 esztendős kiválósága elébb portugál, majd szerb vetélytárson jutott túl sikerrel, a vasárnapi fináléban pedig a skót Amiee Pollardnak kerekedett fölébe, s nyert ellene 1-0-ra. Így megismételte három esztendővel ezelőtti diadalát, amikor is a budapesti korosztályos kontinentális csúcstalálkozón szintén aranyérmet akasztottak a nyakába.

A két arany között jutott neki egy ezüst is tavaly, Tamperében, így a három a magyar igazság jegyében az elmúlt három évet tekintve pazarul csillogó trióval gazdagította az utánpótlásban gyűjtött Európa-bajnoki medálkollekcióját. A prágai sikert követően pedig még inkább megalapozott derűlátással várhatja – az érte szorítókkal egyetemben - a jövő évi felnőtt világbajnokságot, amelynek a több szempontból is oly kedves színhely: Budapest ad otthont.

Prágában Baranyihoz hasonló utat járt be Ilankovic Aleksandra is, amennyiben egészen a döntőig verhetetlennek bizonyult. A szintén MTK-s, és 2019-ben ugyancsak utánpótlás Eb-győztes karatéka az U21-esek 61 kg-os súlycsoportjában csak a fináléban torpant meg, ahol a dán Trine Fuyu Lind megálljt parancsolt neki, 1-0-ra legyűrve a 19 esztendős magyar tehetséget.

További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.