Kajak-kenusok, vívók, öttusázók: újra Szentkirályi Tehetségprogram

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.14. 17:03
Címkék
Az idén harmadik alkalommal rajtol a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával a Szentkirályi Tehetségprogram, amelynek célja a tehetséges utánpótlás-sportolók támogatása. A négymillió forint összdíjazású programra 14–18 év közötti kajak-kenus, vívó vagy öttusázó fiatalok jelentkezhetnek. A támogatást elnyerő sportolókat Nagy Tímea párbajtőrvívó, Kovács Katalin kajakozó és Fábián László öttusázó olimpiai bajnokok részvételével felálló bírálóbizottság választja ki.

A Szentkirályi a magyar sporttehetségek elkötelezett támogatójaként ismét a jövő bajnokait keresi. A jelentkezők fejenként egymillió forint díjazásban részesülhetnek, amelyet a fejlődésükhöz és jövőbeni sikereikhez szükséges kiadásokra fordíthatnak. A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával 2016-ban útjára indított Szentkirályi Tehetségprogram célja, hogy a költséges edzőtáborokhoz, sporteszközökhöz és nevezési díjakhoz nyújtott hozzájárulással segítsen beindítani a tehetségek karrierjét, és hosszú távon tovább gyarapítsa a magyar olimpiai aranyérmek számát.A korábbi nyertesek között szerepel a felnőtt-világbajnoki aranyérmes kajakosGazsó Alida Dóra, az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Pusztai Liza és a felnőtt mesterfokozatú bajnokságon kétszeres aranyérmes tornász Mészáros Krisztofer.Gazsó Alida Dóra, az ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó Pusztai Liza és a felnőtt mesterfokozatú bajnokságon kétszeres aranyérmes tornász Mészáros Krisztofer.

Pusztai Liza is a Szentkirályi Tehetségprogram támogatottja volt
Pusztai Liza is a Szentkirályi Tehetségprogram támogatottja volt

Pusztai Liza is a Szentkirályi Tehetségprogram támogatottja volt

Az idei programban 14–18 éves kajak-kenus, vívó vagy öttusázó fiatalok jelentkezését várják. A sportolók pályázataikat január 13. és március 31. között küldhetik be awww.szentkiralyi.hu/tehetsegekoldalon keresztül. A jelentkezők közül a mentorok részvételével felálló bírálóbizottság minden sportágból kiválaszt egy-egy sportolót, akit korábbi eredményei és a pályázatában kitűzött céljai alapján fejenként egymillió forint értékű hozzájárulással jutalmaz. A közönség idén is fontos szerepet kap a programban: a három nyertes közül szavazhatnak kedvencükre, akik között a Szentkirályi a szavazatok arányában további egymillió forintot oszt szét.

„Szakmai partnerként örömmel áll a Magyar Olimpiai Bizottság olyan kezdeményezés mellé, amely az utánpótlást támogatja, és ezáltal a jövőbe fektet. A Szentkirályi Tehetségprogram korábbi kedvezményezettjei közül már többen bizonyítottak ifjúsági olimpiai eseményeken is, vagy éppen eredményesen menetelnek a Tokióba vezető úton, ami külön öröm számunkra. Az meg az újabb kiírás sikerének egyik záloga lehet, hogy Kovács Katalin, Nagy Tímea és Fábián László személyében három tradicionálisan eredményes magyar olimpiai sportág egy-egy legendája áll mentorként, egyben példaképként a fiatalok mellett”– mondtaKulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik