UP-info utanpotlassport.hu 2021.10.10 13:08 Frissítve: 2021.10.10 13:45

Kajak-kenu: Varga Ádám már feldolgozta, hogy van egy olimpiai érme

Pályafutása első olimpiáján, Tokióban ezüstérmes lett K1 1000 méteren a 21 éves Varga Ádám, aki már a következő olimpiai ciklus terveiről is beszélt.

A KSI 21 éves kajakosa, Varga Ádám az MKKSZ honlapjának adott interjút, amelyben elmondta, mekkorát fordult vele a világ az elmúlt időszakban.

„Még az olimpiai indulásban sem voltam biztos, két-három éve az sem tűnt reális célnak, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a dobogóval. Az olimpia után még olyan érzésem volt, mintha egy filmet néznék, vagy álmodtam volna, szerencsére most már feldolgoztam, hogy van egy olimpiai érmem.”

Fotó: Kovács Tamás/MTI

 •  Fotó: Kovács Tamás/MTI

Tokió ezüstérmese elmondta, a következő években a kettes és négyes hajóra is koncentrálnia kell.

„A férfi kajakszakágban már most sokkal jobb eredményeket tudtunk elérni, mint az előző olimpián, ha pedig tovább emelkedik az itthoni versenyek színvonala, akkor majd egyre jobb magyar csapathajókat lehet összerakni. A következő években a négyes lesz a fő prioritás, mert abban számban csak egyetlen esélyünk van kvótát szerezni. Közös érdek, hogy megtaláljuk a legjobb négyest, ha kell, akkor üljünk be, ha nem illünk oda, akkor szálljunk ki, ez kell, hogy a legfontosabb legyen mindenkinek. Abban is bízom, hogy Kornéllal 500 párosban jól fogunk menni, ehhez mindkettőnknek gyorsulni kell egy kicsit, közös tapasztalatunk már van, remélem, tudunk majd fejlődni.”

Természetesen szóba kerültek a 2024-es párizsi játékokkal kapcsolatos célok is.

„Ha meg tudom ismételni, amit Tokióban elértem, annak nagyon fogok örülni. Jó lenne legalább két olimpiai érmet szerezni pályafutásom során.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.