Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.01.14 17:16 Frissítve: 2021.01.14 17:45

Kajak-kenu: Rendessy Eszter élt a lehetőséggel

Az UTE 18 éves, a MOL Alapítvány által támogatott kajakosa, Rendessy Eszter nagy meglepetésre aranyérmet nyert az őszi szegedi világkupán, és az idei szezonra is nagy tervei vannak.

A koronavírus-járvány nem könnyítette meg a kajakosok dolgát sem, de az UTE ifjúsági olimpiai bajnok és korosztályos világbajnok versenyzőjét, Rendessy Esztert ez sem akadályozta meg abban, hogy valami maradandót alkosson a csonka 2020-as esztendőben.

A 18 éves sportoló pályafutása első jelentős felnőtt nemzetközi versenyén bizonyított, K–1 1000 méteren nem talált legyőzőre a szegedi Maty-éren rendezett világkupán.

Rendessy Eszter 1000 méteren nyert a szegedi felnőtt-világkupán Forrás: MKKSZ

Rendessy Eszter 1000 méteren nyert a szegedi felnőtt-világkupán  •  Forrás: MKKSZ

„Nyilván nekem is rossz volt, hogy az utolsó ifjúsági évemben elmaradt a világ- és Európa-bajokság – kezdte honlapunknak évértékelését, Rendessy Eszter. – De a nyáron már rendeztek nekünk edzésversenyeket, utána pedig beindult a szezon. A világkupa-győzelemre egyáltalán nem számítottam, gyakorolni mentünk arra a versenyre, örülök, hogy végül így sikerült.”

Az UTE edzőjének, Samu Andreának a legnehezebb feladata a motiváció fenntartása volt az elmúlt hónapokban. Ebben azért a segítségére voltak az őszi versenyek, a szegedi felnőtt-világkupa is.

„Elég hosszú alapozás után érkeztünk a felnőttmezőnybe, mert a sok bizonytalanság miatt nem nagyon tudtuk, mikor lesz feladatunk. Viszont Eszter végig jól ment ezer méteren a felkészülés során, ezért nem is néztem az ellenfeleit, sejtettem, hogy jól fog szerepelni. Szerettük volna megmutatni, mire képes, élt a lehetőséggel.”

Ha a járványhelyzet engedi, a teljes márciust dél-afrikai edzőtáborba töltené az UTE versenyzője, de edzője szerint tragédia akkor sem történik, ha itthon kell megoldani a felkészülést, mert lesz idejük formába lendülni a nyárra.

„Le vannak foglalva a repülőjegyek, a többi már nem rajtunk múlik. Ami a célokat illeti, úgy gondolom, a korosztályos világ- és Európa-bajnokság megcélozható az U23-as korosztályban. Lehet szó akár a felnőttmezőnyről is, de Eszter esetében az még sok mindentől és mindenkitől függ.”

Az újpesti felkészülésében nagy segítséget nyújt a MOL Alapítvány támogatása, amit ebben a mostani szezonban sporteszközre, pontosabban hajóvásárlásra fordított.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.