K. B. utanpotlassport.hu 2021.02.17 20:04 Frissítve: 2021.02.24 14:11

Cselgáncs: Sipőcz Tel-Avivban kerülhet közelebb Tokióhoz

Öt utánpótláskorú cselgáncsozónak szurkolhatunk a Tel-Avivban csütörtökön rajtoló olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon; a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányát, Pánczél Gábort kérdeztük arról, mit vár a srácoktól.

Ahogyan arról korábban már írtunk, a tervezett hat utánpótláskorú helyett csupán öt utánpótláskorú dzsúdós lép tatamira a Tel-Avivban csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyen: a jelenleg a világranglistán tokiói kvótát érő 27. helyen tanyázó ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi eddig ismeretlen okokból nem érkezett meg a repülőtérre a csapattalálkozó időpontjára vasárnap. Öt fiatal srácért azonban szoríthatunk Izraelben: a nyitónapon a junior Eb-bronzérmes Szegedi Dániel (66 kg), pénteken az U23-as Eb-harmadik Tóth Benedek (81 kg), míg szombaton az U23-as kontinensbajnok Gőz Roland (90 kg), az ötszörös utánpótlás Eb-aranyérmes Sipőcz Richárd (+100 kg) és az ifjúsági olimpiai, valamint junior-vb-bronzérmes Vég Zsombor (100 kg) küzd.

Sipőcz Richárd (fehérben)  Tel-Avivban dobhatja közelebb magát a kvótához Forrás: EJU

Sipőcz Richárd (fehérben) Tel-Avivban dobhatja közelebb magát a kvótához  •  Forrás: EJU

A felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor magánjellegű okok miatt ezúttal nem utazott, honlapunknak ugyanakkor kifejtette, mit vár a srácoktól.

„Közülük Richárd az egyetlen, akinek reális esélye van a kvótaszerzésre. Jelenleg a harmincnegyedik helyen áll a világranglistán, mindenképpen éremre van szüksége ahhoz, hogy jóval előnyösebb helyzetbe kerüljön. Rolandtól azt várom, hogy a tőle telhető legtöbbet megtegye, és jobb teljesítményt nyújtson, mint a novemberi, prágai felnőtt Eb-n. Benedeknek és Dánielnek a szívét-lelkét bele kell tennie a küzdelembe; ha ez sikerül, jó esetben akár két-három meccsen is dzsúdózhatnak. Zsombor rendkívül akaratos, nagy harcos. Korábban láttunk már tőle nagy bravúrokat, képes lehet igazán nagy neveket legyőzni. Ha minden összejön neki, pontszerző helyen is zárhat” − vélekedik a kapitány, akit a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos helyettesít Tel-Avivban.

Kíváncsiak voltunk arra is, miért kapnak ilyen nagy lehetőséghez a döntő többségében még juniorkorú versenyzők.

„A koronavírus-járvány miatt egyelőre nincs lehetőségük megméretni magukat a saját korosztályukban. Ők alkothatják a jövő válogatottjának gerincét, ily módon őket kell menedzselnünk leginkább. Persze rajtuk kívül is akadnak még ígéretes srácok: Rajkai Róbert, Sáfrány Péter és Tóth Apor a soron következő eseményeken bizonyíthat. Minden lehetőséget meg kell adnunk nekik annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel vészeljék át a pandémia okozta helyzetet.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.