UP-info utanpotlassport.hu 2021.05.03 13:52 Frissítve: 2021.05.03 16:17

Jégkorong: Tóth Tamás az ősztől az NCDC-ben folytatja

A DVTK Jegesmedvék 17 éves csatára, Tóth Tamás a nyáron az észak-amerikai NCDC-ben szereplő, massachussetsi Islanders csapatához igazol.

Nagyszerű szezont futott a DVTK Jegesmedvék U21-es jégkorongcsapata és az együttes csatára, Tóth Tamás is. A miskolciak megnyerték a juniorbajnokságot, a 17 éves játékos pedig 37 pontot hozott össze az évadban.

Tóth Tamás a DVTK-ben már bizonyított, Amerikában ugyanezt tenné Forrás: MJSZ

Tóth Tamás a DVTK-ben már bizonyított, Amerikában ugyanezt tenné  •  Forrás: MJSZ

„A srácokkal már augusztusban úgy kezdtük az idényt, hogy bajnokesélyesnek gondoltuk magunkat nyilatkozta a Jégkorongblognak Tóth Tamás. Bár az alapszakasz után még nem mi álltuk az első helyen, a középszakaszban már sikerült előznünk. A playoffban volt egy kisebb hullámvölgyünk, a Vasas elleni elődöntő során összeeshettünk volna, de sikerült megfordítanunk a párharcot. Ahogy haladtunk előre a szezonban, egyre jobban hittünk magunkban. A döntőben is extrán motiváltak voltunk, az utolsó mérkőzésen a Fehérvár ellen vissza tudtunk jönni mínusz 2-ről, és bár a végén kisebb szerencsénk is volt, szerintem megérdemelten nyertük meg a bajnokságot.”

A kitűnő szezonnak pedig meglett az eredménye, hiszen a nívós egyesült államokbeli juniorligában, az NCDC-ben is felfigyeltek rá.

„Egy amerikai ismerősöm ajánlott ügynököt, aki segített csapatot keresnem. Készítettünk a meccseimről egy videómontázst, ami felkeltette az Islanders figyelmét. Már megkaptam a szerződésemet tőlük. Ha minden igaz, akkor augusztus 15-én kezdődik a szezon, előtte részt kell vennem egy ötnapos edzőtáborban Bostonban. További konkrétumok egyelőre nincsenek, remélem, az NCDC-ben tudok kezdeni. Nyáron nagyon keményen fogok edzeni szárazon, hogy minél jobb erőnléti állapotba kerüljek. Próbálok a testvéremmel jeget is keresni, hiszen fontos lenne játékban maradnom.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.