Jégkorong: Tóth Tamás az ősztől az NCDC-ben folytatja

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 13:52
Címkék
A DVTK Jegesmedvék 17 éves csatára, Tóth Tamás a nyáron az észak-amerikai NCDC-ben szereplő, massachussetsi Islanders csapatához igazol.

Nagyszerű szezont futott a DVTK Jegesmedvék U21-es jégkorongcsapata és az együttes csatára, Tóth Tamás is. A miskolciak megnyerték a juniorbajnokságot, a 17 éves játékos pedig 37 pontot hozott össze az évadban.Tóth Tamás is. A miskolciak megnyerték a juniorbajnokságot, a 17 éves játékos pedig 37 pontot hozott össze az évadban.

Tóth Tamás a DVTK-ben már bizonyított, Amerikában ugyanezt tenné Forrás: MJSZ
Tóth Tamás a DVTK-ben már bizonyított, Amerikában ugyanezt tenné Forrás: MJSZ

Tóth Tamás a DVTK-ben már bizonyított, Amerikában ugyanezt tenné  •  Forrás: MJSZ

„A srácokkal már augusztusban úgy kezdtük az idényt, hogy bajnokesélyesnek gondoltuk magunkat nyilatkozta a Jégkorongblognak Tóth Tamás. Bár az alapszakasz után még nem mi álltuk az első helyen, a középszakaszban már sikerült előznünk. A playoffban volt egy kisebb hullámvölgyünk, a Vasas elleni elődöntő során összeeshettünk volna, de sikerült megfordítanunk a párharcot. Ahogy haladtunk előre a szezonban, egyre jobban hittünk magunkban. A döntőben is extrán motiváltak voltunk, az utolsó mérkőzésen a Fehérvár ellen vissza tudtunk jönni mínusz 2-ről, és bár a végén kisebb szerencsénk is volt, szerintem megérdemelten nyertük meg a bajnokságot.”

A kitűnő szezonnak pedig meglett az eredménye, hiszen a nívós egyesült államokbeli juniorligában, az NCDC-ben is felfigyeltek rá.

„Egy amerikai ismerősöm ajánlott ügynököt, aki segített csapatot keresnem. Készítettünk a meccseimről egy videómontázst, ami felkeltette az Islanders figyelmét. Már megkaptam a szerződésemet tőlük. Ha minden igaz, akkor augusztus 15-én kezdődik a szezon, előtte részt kell vennem egy ötnapos edzőtáborban Bostonban. További konkrétumok egyelőre nincsenek, remélem, az NCDC-ben tudok kezdeni. Nyáron nagyon keményen fogok edzeni szárazon, hogy minél jobb erőnléti állapotba kerüljek. Próbálok a testvéremmel jeget is keresni, hiszen fontos lenne játékban maradnom.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik