B. V. utanpotlassport.hu 2021.01.09 16:47 Frissítve: 2021.01.09 16:55

Jégkorong: Schlekmann ott folytatja, ahol abbahagyta az Erste Ligában

Ezúttal az Opten Vasas HC bánta a 19 éves Schlekmann Márk kiváló formáját a jégkorong Erste Ligában. A MAC HKB Újbuda csatára háromszor is betalált a hétközi összecsapáson, s így a liga egyik legveszélyesebb gólvágójának mondhatja magát.

Még október 11-én szenvedett térdsérülést a MAC HKB Újbuda 19 esztendős támadója, Schlekmann Márk. Már akkor is a bajnokság legjobb utánpótláskorú játékosának számított, hogy mást ne említsünk, mesternégyest ért el a bajnoki címvédő FTC-Telekom együttese ellen.

A kis híján kéthónapos kényszerpihenő után a Corona Brasov elleni idegenbeli meccsen tért vissza, és nem kellett neki sok, hogy újra felvegye a ritmust. Már a második meccsen, Csíkszeredán eredményes volt, majd újra bevette a Ferencváros kapuját, csütörtökön pedig három gólt szerzett az Opten Vasas HC 5–2-es legyőzésekor.

Schlekmann Márk csütörtökön mesterhármast ért el a Vasas ellen Fotó: Dobos Sándor/Vasas Jégkorong

Schlekmann Márk csütörtökön mesterhármast ért el a Vasas ellen  •  Fotó: Dobos Sándor/Vasas Jégkorong

A statisztikái önmagukért beszélnek, a góllövőlistán holtversenyben a negyedik helyen áll, pedig csupán feleannyi mérkőzésen lépett jégre, mint versenytársai. A gól per meccs mutatója (12 mérkőzés/13 gól) pedig egyenesen parádés, a ligában egyedül a listavezető csíkszeredai Becze Tihamér (13/17) büszkélkedhet jobbal.

Schlekmann egyébként a korosztályos válogatottakban évek óta meghatározó szerepet játszik, az utánpótlás-bajnokságokban az azóta a tengerentúlra távozott Keresztes Leventével évekig a legveszélyesebb csatárkettőst alkotta a MAC-ban. A klub és a válogatott korábbi edzője, Majoross Gergely úgy nyilatkozott vele kapcsolatban, hogy ő lehet az a fiatal, aki végre rárúgja az ajtót az Erste Liga mezőnyére. Alighanem az elmúlt hónapokban ennek vagyunk szemtanúi.

Az újbudaiak saját nevelésű játékosa így látja jelenleg a saját teljesítményét, illetve a csapata produkcióját.

„Úgy érzem, a vártnál jobban sikerült a visszatérésem. Az elején természetesen még kicsit féltettem a lábamat, de szerencsére kezd minden helyre állni. A Vasas ellen óriási csapatmunkát végeztünk, megmutattuk, milyen is ennek a társaságnak az igazi karaktere, de nincs megállás, így kell továbbmenni, a héten is kőkemény feladatok várnak ránk.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.