Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2023.03.22 20:46 Frissítve: 2023.03.22 21:51

Jégkorong: nagybetűs csapatként lett U14-es bajnok a MAC Budapest

Az U14-es élvonalbeli jégkorongbajnokságot sorozatban negyedszer megnyerő MAC Budapest vezetőedzőjével, Ritter Zsolttal beszélgettünk a siker után.

Múlt szombaton – az első osztályú korosztályos pontvadászatok közül elsőként – véget ért az U14-es jégkorongbajnokság, amelynek döntőjét a MAC Budapest A1 csapata 3:0-s összesítéssel nyerte meg. A fővárosi fiatalok a UTE együttesét múlták felül sorrendben 4–0-ra, hosszabbítás után 3–2-re, majd 4–1-re, így aranyéremet ünnepelhettek.

A MAC korosztályos gárdájának vezetőedzője, Ritter Zsolt szerint már az évad közben is látszódott, hogy a két budapesti csapat kiemelkedik a mezőnyből, arra viszont ő sem számított, hogy a fináléban söpréssel sikerül diadalmaskodniuk.

„Bár utánpótlásról beszélünk, azt ki kell emelnem, hogy versenysportról van szó. A hobbiszintet magunk mögött hagyva a gyerekek már naponta edzenek, komoly felkészülés zajlik, így természetesen az eredményen is nagy hangsúly volt: szerettünk volna minél előrébb végezni, a legjobb négy közé vártuk magunkat. A címvédés mindig különösen nehéz, hiszen a legutóbbi bajnok ellen mindegyik csapat a maximumra törekszik, ezzel is meg kellett birkózniuk a fiataljainknak – mondja a szakember. –

Tökéletes íve volt az évadunknak, hiszen az alapszakaszban vereséggel indítottunk az újpestiek ellen, akkor rögtön megéreztük, hogy milyen kiegyenlítetten erős együttesről van szó; a folytatásban viszont egyre jobb játékot mutattunk. Óriási örömet okoz az aranyérem, a gyerekek rengeteget dolgoztak ezért.”

A bajnoki címben döntő szerepe volt, hogy a MAC A1-es csapata messze áll az egyemberes jelzőtől, a fiatalok – akik közül többen az U16-os élvonalban, a Budapest Jégkorong Akadémia U15-ös csapatában is szerepet kaptak) – a statisztikák alapján (is) remekül elosztották a terhet egymás között.

„A célok ellenére nem minden az eredmény, a legnagyobb hangsúly a hosszútávú fejlesztésen van.

Az elsőtől az utolsó játékosig mindenki fontos tagja ennek a közösségnek, és szerencsére megértették a fiatalok, hogy nem minden a gólszerzés, számos más területen is lehet segíteni a társaknak. Megtanulták a csapatsport leglényegesebb elemét, az együttműködést, szerintem ez volt a siker kulcsa.

Egyéb titok szerintem nincs; a korosztályból adódóan a mentális felkészítésre különösen oda kell figyelni, hiszen ekkor válnak gyerekből kiskamasszá a fiatalok, emellett a fizikai fejlettség kérdése is fontos, hiszen óriási a szórás ezeknél a sportolóknál. Most még mindenki a bajnoki címet ünnepli, ám hamarosan Csehországba, majd Kanadába utazunk nemzetközi tornára, áprilisban sem állunk meg.”

(A kiemelt képen: bajnoki címet ünnepelhet a MAC Budapest U14-es csapata / Forrás: MAC Budapest)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.