B. Z. utanpotlassport.hu 2021.04.10 08:27 Frissítve: 2021.04.10 08:33

Jégkorong: kettős sikerrel zárta az évadot a juniorválogatott

Húsvét előtt nem bírt a szlovákokkal az elmúlt napokban azonban kettős győzelmet aratott a lengyelek otthonában az U19-es jégkorong-válogatott; Horváth András vezetőedző értékelt.

Talán mindenki kicsit többet várt a szlovák U18-as válogatott ellen a fővárosi Tüskecsarnokban megvívott két mérkőzéstől. A vendégek előbb 9–2-re, majd 5–2-re győztek a kétségtelenül hiányos, légiósai nélkül szereplő magyar U19-es garnitúra ellen.

A húsvét utáni lengyelországi túrának ezzel szemben már erősebb összeállításban, a felnőtt Magyar-kupa négyes döntőben szereplő miskolci és debreceni játékosokkal kiegészülve, huszonkét fővel vágott neki a nemzeti együttes, és az eredmények is kedvezőbben alakultak.

Kétszer is legyőzte a lengyeleket a juniorválogatott Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Kétszer is legyőzte a lengyeleket a juniorválogatott  •  Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Előbb 7–1-es, majd 3–2-es vereséget mértek a fiúk a lengyelekre Tychyben – és fontos megjegyezni, hogy a hazai együttes egy évvel idősebb, U20-as alakulatát sikerült kétszer legyőzni. Ezek után a válogatott vezetőedzője is elégedetteben értékelt, mint egy héttel korábban.

„Egy pici hiányérzet maradt bennem, amiért nem tudtuk komplettebb csapattal megméretni magunkat a szlovákok ellen – kezdte Horváth András. – De például azon a találkozón is akadt néhány olyan játékos, aki kellemes meglepetést okozott a teljesítményével. Ami a lengyelek elleni két meccset illeti, bevallom, kicsit erősebb riválisra számítottam. Az első összecsapáson sikerült is kihasználni a fölényünket, a másodikon ez már csak részben jött össze, de mégis örülök, mert pozitív érzésekkel zárhatjuk le ezt a viszontagságos szezont.”

A valóban roppant nehéz szezon után, ha minden igaz, decemberben végre I/A csoportos vb-n szerepelhet a juniorválogatott. A torna rendezésére információink szerint a magyar szövetség is beadta a pályázatát, így az sem kizárt, hogy Budapest lesz az esemény házigazdája.

Az U19-es jégkorong-válogatott kerete:
Kapusok: Antek Tamás (Debrecen), Remete Gergő (Vasas)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Fazakas Erik (DVTK), Gruff Kevin (Vasas), Hadobás Zétény (DVTK), Horváth Kristóf (Vasas), Jakabfy Sámuel (Dunaújváros), Tornyai Mátyás (MAC)
Csatárok: Ádám Zsolt (MAC), Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébet), Ambrus Csongor (Fehérvár), Barna Dávid (Dunaújváros), Csiszer Ádám (Fehérvár), Fekete Alex (Fehérvár), Galajda Zsombor (DVTK), Károly Róbert Nikolasz (Vasas), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Mihalik András (Debrecen), Schlekmann Márk (MAC), Tóth Tamás (DVTK), Varga Balázs (KooKoo, Finnország)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.