B. V. utanpotlassport.hu 2020.12.01 10:41 Frissítve: 2020.12.01 10:50

Jégkorong: Keresztes Levente is NCAA-ösztöndíjat kapott

A 18 éves utánpótlás-válogatott támadó, Keresztes Levente közösségi oldalán jelentette be, hogy elkötelezte magát az egyik tengerentúli egyetemhez, a Long Island Universityhez.

Lassan már minden napra jut egy jó hír fiatal magyar hokisokkal kapcsolatban. Ezúttal Keresztes Levente jelentette be közösségi oldalán, hogy elkötelezte magát az NCAA-ben (azaz, az amerikai egyetem ligában) szereplő Long Island Univesity együtteséhez.

Keresztes Levente a jövőben az NCAA-ben is kipróbálhatja magát Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo

Keresztes Levente a jövőben az NCAA-ben is kipróbálhatja magát  •  Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo

Rövid posztjában köszönetet mond az eddigi edzőinek, csapattársainak, a családjának és barátainak, akiknek segítségével sikerült eljutnia az egyetemi ösztöndíjig. A 18 éves utánpótlás-válogatott csatár a mostani évadban az NAHL-es New Jersey Titans gárdájában szerepel, és nem is kezdett rosszul: hét mérkőzésen két gól szerzett és négy gólpasszt osztott ki, ami szinte pont/meccs átlagot jelent.

Keresztessel még október elején készítettünk interjút, akkor így nyilatkozott a mostani idényre vonatkozó terveiről.

„A tapasztalatszerzés szempontjából nagyon fontos év lesz, szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni a mostani idényben. És ezzel együtt abban bízom, hogy az elmúlt évben látott pontátlagot meg tudom ismételni.”

Az eliteprospects.com oldal szerint a magyar csatár csak a 2022/23-as évadban csatlakozik az NCAA-ben szereplő Long Islandhez, addig valószínűleg a szintén tengerentúli juniorligákba szerepel majd. És remélhetőleg továbbra is hasonló ütemben termeli a pontokat.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.