Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.10.24 19:21 Frissítve: 2020.10.30 16:49

Jégkorong: jól érzi magát itthon a Svájcból hazatérő Révész

Hat szezon svájci légióskodás után tért haza a 20 éves Révész Marcell; a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék csatárát kérdeztük.

Miután svájci karrierje véget ért, több külföldi ajánlatot is kapott, ám végül hazatért a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék csapatába Révész Marcell. A 20 éves, tavaly decemberi I/A csoportos korosztályos vb-n a feljutás kiharcolásából nagy szerepet vállaló csatár hosszú idő, hat szezon után játszik újra Magyarországon.

Révész Marcell sokat fejlődhet a szlovák Extraligában Forrás: dvtk.eu

Révész Marcell sokat fejlődhet a szlovák Extraligában  •  Forrás: dvtk.eu

„Nagyon-nagyon jól érzem magamat eddig – kezdte honlapunknak Révész. – Jó volt haza jönni és a kintlét után ebben a közegben hokizni, mindenki haverkodik mindenkivel, kitűnő a közösség. A körülményekre sem lehet panasz, professzionális minden és nagy a konkurencia, meg kell harcolni a csapatba kerülésért. Ráadásul a szlovák liga is erős, rengeteget lehet itt fejlődni, sok a gyors, technikás játékos, szerintem erősebb is, mint a svájci második liga.”

A támadó elmondta, már nyár eleje óta folyamatos kapcsolatban állt a miskolciakkal – s bár első számú célja jelenleg az amerikai egyetemi ösztöndíj – úgy döntött, a jelenlegi bizonytalan helyzetben itthon tölti a szezont. Ami a felnőttválogatottság szempontjából is hasznos lehet.

„Látok rá esélyt, főleg azért, mert itthon vagyok és a szakmai stáb könnyebben nyomon tudja követni a fejlődésemet. Remélem, a bő keretbe meghívást kapok a mostani évadban, keményen fogok ezért dolgozni.”

A DVTK-t sem kíméli a járvány, a pénteki meccsük elmaradt. Így pedig nehéz tervezni, célokat kitűzni.

„Konkrét célokat nem tűztünk ki magunk elé, de természetesen szeretnénk a playoffba jutni. Az alapelvünk pedig az, hogy minden nap jobbak legyünk valamiben, az adott taktikát vagy feladatot a legjobban szeretnénk megoldani.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.

2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.