B. V. utanpotlassport.hu 2021.05.02 11:32 Frissítve: 2021.05.02 11:42

Jégkorong: a negyeddöntő következik az U18-as elitvébén

Kétségkívül a svéd–amerikai párharc lehet a negyeddöntő legnagyobb rangadója az egyesült államokbeli Friscóban zajló U18-as A csoportos jégkorong-világbajnokságon.

A csoportkör után már csak egyetlen válogatott százszázalékos a texasi U18-as A csoportos hokivébén. A kanadaiaknak sikerült a bravúr, igaz a látszólag csoportban hajtották azt végre, az igazán „nagyok” közül csak a svédeket kellett legyűrniük. A két topcsapaton kívül még a fehéroroszok és a svájciak léptek a legjobb nyolc közé.

Hockey Puck on Face-off Dot

A B jelű ötösben ezzel szemben nagy körbeverés volt, amelyből a finnek kerültek ki elsőként, de az oroszok, valamint a házigazda amerikaiak továbbjutása sem forgott veszélyben, miközben a csehek csusszantak tovább negyedikként. A két csoportutolsó, a lett és német gárda nem jutott tovább, de aggódniuk sem kell, mert az idén nem lesz kieső.

Hétfőn a negyeddöntőkkel folytatódik a vb, a slágermeccs egyértelműen a svéd–amerikai párharc lesz, de nem hangzik rosszul a kanadai–cseh összecsapás sem. Az orosz–fehérorosz, valamint a finn–svájci mérkőzésen már nehezebb elképzelni, hogy boruljon a papírforma.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.