UP-info utanpotlassport.hu 2023.05.29 16:13 Frissítve: 2023.05.29 16:21

Így lettünk bajnokok: Kammerer Zoltán a szárnyashajót is megállította

Folytatódik az UP Sport YouTube-csatornáján a klasszis sportolóink gyerek- és fiatalkorát feldolgozó Így lettünk bajnokok című interjúsorozat, melynek második vendége Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

A sorozat ötlete annak nyomán született meg, hogy az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó 2019 őszén nagy sikerrel jelentette meg Így lettünk bajnokok című portréinterjú-kötetét, melyben 30 hazai klasszis sportoló mesél gyerek- és fiatalkoráról. Vagyis kiderül:  

hogyan csinálták, milyen gondokkal küzdöttek pályafutásuk elején azok, akiknek „bejött”, vagyis később, felnőttként világraszóló eredményeket értek el?  

A Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László által írt olvasmányos történetek tanulságok sorával szolgálnak a fiatalok sportolóknak, az edzőiknek, a szüleiknek egyaránt, ahogyan a mostani széria beszélgetései is – nem mintát, de – példát mutathatnak minden érintettnek. 

Az UP Sport YouTube-csatornáján az interjút követően Göd polgármesterévé választott Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakossal beszélget Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője  

a kezdetekről, a Dunán Bécsbe tartó szárnyashajó megállításáról, a klubtársakkal és a családtagokkal közös paprikáskrumpli-főzésekről, a nagypapa elvesztése utáni „csakazértis”-érzésről, a kapatos haverok hajnali látványát követő megvilágosodásról és persze sok minden másról. 

A folytatásban Lőrincz Tamás, Keszthelyi Rita, Baji Balázs, Rasovszky Kristóf és Berki Krisztián mellett a tervek szerint Szoboszlai Dominik, Milák Kristóf és Valter Attila is a sorozat vendége lesz. 

A Kammerer Zoltánnal készült interjú itt tekinthető meg: 

Iratkozz fel az UP Sport YouTube-csatornájára, hogy ne maradj le egyetlen filmünkről sem:

https://www.youtube.com/channel/UCSGNC33H1aMhtQuMM-71q-g  

Az Így lettünk bajnokok című interjúkötet itt rendelhető meg: 

https://webshop.mediabook.hu/igy-lettunk-bajnokok  

(Kiemelt képünkön: Kammerer Zoltán az UP Sport stúdiójában Fotó: Mura László)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.