B. Z. utanpotlassport.hu 2021.06.10 16:14 Frissítve: 2021.06.10 16:32

Idén 77 fiatal sportolót támogat a Mol Alapítvány

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

A Mol Tehetségtámogató Program 2006 óta nyújt anyagi segítséget a fiatal sportolóknak, és az alapítvány idén is kihirdette a pályázat győzteseit. A sport kategóriát illetően a korábbi évekhez képest jelentős változások történtek. A legfontosabb módosítás, hogy az alapítvány az alapprogramban 2021-től a 10 és 16 év közötti fiatalok segítésére fókuszál, a 16 év felettiek a Klasszis programon keresztül nyerhettek el támogatást.

 

Az öttusázó-ígéret, Zemán Zóra is az idei támogatottak között  Fotó: UIPM/Krzysztof Kuruc

Az öttusázó-ígéret, Zemán Zóra is az idei támogatottak között  •  Fotó: UIPM/Krzysztof Kuruc

 

„Az alapprogramban négyszáztizennégy pályázat érkezett a felhívásunkra, ebből hatvanhét fiatal nyert el támogatást, míg a klasszis kategóriában a negyvenhat pályázóból tíz sportoló részesült díjazásban – tájékoztat Koncz Kinga, a Mol Alapítvány megbízott ügyvezetője. – A pályázatok elbírálásában továbbra is az eredményesség volt az elsődleges, emellett a szociális szempontokat is figyelembe vettük. Hogy hány pályázó nyeri el a támogatást, azt mindig a keretösszeg szabja meg. Az idén ez az alapprogramban ötmillió forinttal kevesebb volt, mint tavaly: húszmillió forint került szétosztásra – a Klasszisok között további ötmillió forint. A pályázat kiírását felmérés előzte meg, mely során kikértük azon sportágak képviselőinek a véleményét, amelyekből jellemzően sok igénylést kapunk. A kutatásból kiderült, hogy a tizenhat év feletti korosztály több forráshoz hozzáfér, több olyan sporttámogatási keret áll rendelkezésére, amely a sportolói hivatás kapujában segítséget jelent a számára. A fiatalabbak esetében még az egyesület vagy a szülő a fő finanszírozó – ez indokolta a korhatár lentebb vitelét.”

 

A rövid pályás gyorskorcsolyázó Kun Bence Benedeket is támogatja a MOL Alapítvány Forrás: mtk.hu

A rövid pályás gyorskorcsolyázó Kun Bence Benedeket is támogatja a Mol Alapítvány  •  Forrás: mtk.hu

 

A körültekintés eredménye az is, hogy az idei nyertesek névsorában már nem találkozunk csapatsportot űző ígérettel, a Klasszis kategória pályázatainak elbírálásakor pedig az olimpiára való kvalifikálás vagy annak esélye bizonyult döntőnek. A támogatást ezúttal is három kategóriában lehetett igényelni. Továbbra is maradt az eszközvásárlásra, valamint az útiköltség támogatásra irányuló kérelem lehetősége, és már második éve szerepelt a palettán a mondjuk úgy, C kategória, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

„Ez az első két kategóriának az ötvözésére nyújt lehetőséget, illetve kiegészül az olyan sporttudományi háttér igénybevételével, mint például a sportpszichológus, erőnléti edző vagy dietetikus. A Mol Alapítvány továbbra is elkötelezett a sporttehetségek nevelése iránt, és szándékai szerint a pályázat a jövőben is kiírásra kerül, így a későbbiekben is nyílik mód a jelentkezésre. A mostani támogatottak között vannak már korábban is díjazottak és – főként a korhatár változtatása miatt – sok az új fiatal partnerünk. Bízunk benne, hogy mindenkivel sikeres együttműködés előtt állunk.”

A támogatott pályázók névsora ITT érhető el.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.