B. Z. utanpotlassport.hu 2021.05.03 16:20 Frissítve: 2021.05.03 16:37

Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka nyert a Szlovák-kupán

A 19 éves Vas Kata Blanka nyert, a 21 esztendős Buzsáki Virág pedig a második helyen végzett a hegyikerékpárosok szlovákiai C2-es besorolású viadalán.

A három szakágban is kiemelkedően teljesítő 19 éves Vas Kata Blanka sikerét hozta vasárnap a szlovákiai Újbánya melletti Drozdovoban rendezett C2-es besorolású hegyikerékpáros viadal. A szakágban U23-as világbajnoki ezüstérmes versenyző ezzel a megméretéssel kezdte a szezonját, melyben még az olimpiai szereplésre is minden esélye megvan.

Vas (középen) és Buzsáki (balra) a dobogón Fotó: Gerely Gábor

Vas (középen) és Buzsáki (balra) a dobogón  •  Fotó: Gerely Gábor

A júniustól a világ egyik legjobb női World Tour csapata, az SD Worx mezét hivatalosan is magára öltő kiskunlacházi fiatal esélyeshez méltóan szerepelt a Szlovák-kupa futamán, és a 4,65 kilométer hosszú, igen csak saras pályán majdnem három perccel volt jobb a többieknél – így harminc világranglistapontot gyűjtve.

Vas mögött az egyre jobb formát mutató 21 éves Buzsáki Virág érkezett célba másodikként az elit nők között. Számára a húsz megszerzett világranglistapont is igen értékes, hiszen így valamelyest jobb pozícióból rajtolhat majd a következő fontos versenyén, amely minden bizonnyal neki is a világkupa albstadti állomása lesz. Érdekesség, hogy a dobogó két legfelső fokán végző magyar lánynak nem ez az első közös sikere. Többek között párban lettek bronzérmesek a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A szlovákiai női elitverseny harmadik magyarja, Schmidel Regina a tizedikként zárt, a harmadik hely pedig a 2002-ben született lengyel Matylda Szczecinskának jutott.

A hazai pályán versenyző Tereza Kurnicka sikerét hozó junior lányok viadalának egyetlen magyar résztvevője volt. Leányvári Sára a tizenharmadik leggyorsabbként teljesített a távot. A férfiak mezőnyében a legjobb magyar utánpótláskorú a hamarosan 19 éves Gerely Attila lett a huszonnyolcadik helyével, a 2000-es születésű Sylvester Balázs pedig a negyvenharmadik helyen végzett.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.