UP-info utanpotlassport.hu 2021.07.18 19:47 Frissítve: 2021.07.18 20:05

Hegyikerékpár: a fiatalok is rajthoz álltak a hétvégi XCO ob-n

A felnőttek mellett a fiatalabb korosztályok hegyikerékpározói is rajthoz álltak a hétvégén rendezett XCO országos bajnokságon.

Szombaton rendezték a 9. Csömöri Bringafesztivál keretein belül az XCO országos bajnokságot, ahol a felnőttek mellett a hazai hegyikerékpározás fiatalabb korosztályai is összemérhették tudásukat.

A fiatalok is tekertek Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

A fiatalok is tekertek  •  Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

A Bringasport beszámolója szerint a 204 rajthoz álló versenyzővel nevezési csúcs született. A szombati program a legkisebbek, tehát az U9-esek futamaival kezdődött; közöttük a leggyorsabb Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) és András Péter Patrik (Superior Racing Team) volt. Az U11-esek versenyét a lányok között Rákosi Maya Emma (DKSI Cycling Team) magabiztosan, három perc előnnyel nyerte, a fiúk között Kovács Béla (DKSI Cycling Team) tekert a leggyorsabban. A tizenhárom éven aluli lányok között Szücs Borbála (Greenzone ZKSE) és Lovász Máté (Delta MTB Sopron) nyakába került az aranyérem. Az U15-ösök esetében Szabó Léna (Greenzone ZKSE) és Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) hozta a papírformát, a tizenhét év alatti lányok esetében pedig kiélezett csatát láthattak a nézők: Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) és Greman Szonja (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) párharcából végül előbbi jött ki jobban, míg a fiúknál Feldhoffer Bálint (Cube-Csömör) örülhetett. A legidősebb utánpótlás-korosztályban, vagyis az U19-esek között Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) nyakába került az aranyérem.

A „nagyok” mezőnyében a 19 éves Vas Kata Blankának (Team SD Worx) sikerült a címvédés, aki jó formában utazhat ki a tokiói ötkarikás játékokra; a dobogó legalsó fokára a 21 éves Buzsáki Virág (SVS Pro Team) állhatott fel.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.