Hegyikerékpár: a fiatalok is rajthoz álltak a hétvégi XCO ob-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.18. 19:47
Címkék
A felnőttek mellett a fiatalabb korosztályok hegyikerékpározói is rajthoz álltak a hétvégén rendezett XCO országos bajnokságon.

Szombaton rendezték a 9. Csömöri Bringafesztivál keretein belül az XCO országos bajnokságot, ahol a felnőttek mellett a hazai hegyikerékpározás fiatalabb korosztályai is összemérhették tudásukat.

A fiatalok is tekertek Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség
A fiatalok is tekertek Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

A fiatalok is tekertek  •  Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

A Bringasport beszámolója szerint a 204 rajthoz álló versenyzővel nevezési csúcs született. A szombati program a legkisebbek, tehát az U9-esek futamaival kezdődött; közöttük a leggyorsabbStorcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) ésAndrás Péter Patrik (Superior Racing Team) volt.Az U11-esek versenyét a lányok közöttRákosi Maya Emma (DKSI Cycling Team) magabiztosan, három perc előnnyel nyerte, a fiúk közöttKovács Béla (DKSI Cycling Team) tekert a leggyorsabban. A tizenhárom éven aluli lányok közöttSzücs Borbála (Greenzone ZKSE) ésLovász Máté (Delta MTB Sopron) nyakába került az aranyérem. Az U15-ösök esetébenSzabó Léna (Greenzone ZKSE) ésZsembery Boldizsár (Superior Racing Team) hozta a papírformát, a tizenhét év alatti lányok esetében pedig kiélezett csatát láthattak a nézők:Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) ésGreman Szonja (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) párharcából végül előbbi jött ki jobban, míg a fiúknálFeldhoffer Bálint (Cube-Csömör) örülhetett. A legidősebb utánpótlás-korosztályban, vagyis az U19-esek közöttBokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) ésTakács-Valent Márk (Cube-Csömör) nyakába került az aranyérem.

A„nagyok”mezőnyében a 19 éves Vas Kata Blankának (Team SD Worx) sikerült a címvédés, aki jó formában utazhat ki a tokiói ötkarikás játékokra; a dobogó legalsó fokára a 21 évesBuzsáki Virág (SVS Pro Team) állhatott fel.

További korosztályos hírekKERÉKPÁRSPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik