Gyorskorcsolya: véget ért a juniorok világkupa-sorozata

Vágólapra másolva!
2023.02.05. 20:28
Címkék
A junior-világbajnokság előtt egy héttel, Inzellben ért véget a korosztályos gyorskorcsolyázók világkupa-sorozata, amelyen hat magyar fiatal állt jégre, közülük ketten egyéni csúcsot értek el.

Szombaton és vasárnap rendezték a németországi Inzellben a juniorkorú gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának harmadik, utolsó állomását. Hat magyar fiatal kapott lehetőséget: a lányok mezőnyében Bíró Hanna, Vancsó Rebeka és Sándor Lilla, míg a fiúknál Bödei Bálint, Sipos János és Lukács Soma állt jégre. Bíró Hanna, Vancsó Rebeka és Sándor Lilla, míg a fiúknál Bödei Bálint, Sipos János és Lukács Soma állt jégre. 

Az első két felvonást a finnországi Seinäjokiban, ahol Bíró és Bödei érte el a legjobb helyezéseket; a két gyorskorcsolyázó Inzellben is a magyar küldöttség legeredményesebbje volt.

Egyéniben Bíró minden távon a top 20-ban végzett, 500 méteren ráadásul egyéni csúccsal lett a tizennegyedik. A távon Bödei is begyújtotta a rakétákat, és a honfitársához hasonlóan egyéni csúcsot ünnepelhetett, amiaz esetében a 26. pozícióra volt elég. 

A csapatok sprintversenyében a lányok között 9., a fiúknál 8. lett a magyar trió. A fiatalok a verseny végével sem utaznak haza Németországból, hiszen a helyszínen a jövő hét végén junior-világbajnokságot rendeznek.

A részletes eredmények ITT találhatók.

(A kiemelt képen: a magyar junior gyorskorcsolya-válogatott / Forrás: MOKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik