Férfi kézi: már kislabdával is Ónodi-Jánoskúti dobta a legnagyobbat

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 18:29
Címkék
Az FTC 18 éves jobbátlövőjével, Ónodi-Jánoskúti Mátéval beszélgettünk, aki az elmúlt hetekben remekel az NB I-ben, a korosztályos válogatottal pedig a nyári U19-es Európa-bajnokságra készül.

Hét góllal az FTC felnőtt férficsapatának vezére volt a Budakalász elleni idegenbeli élvonalbeli bajnokin a 18 éves Ónodi-Jánoskúti Máté. Ahogyan az idén a többi mérkőzésen sem lehetett rá panasz, kiharcolta a helyét a felsőházi együttesben.Ónodi-Jánoskúti Máté. Ahogyan az idén a többi mérkőzésen sem lehetett rá panasz, kiharcolta a helyét a felsőházi együttesben.

„Sokan vagyunk fiatalok a keretben, tapasztaljuk, hogy egészen más világ az NB I, akár már az NB I/B-hez képest is, próbálunk élni a lehetőséggel, és tanulni hétről hétre – kezdte az Utánpótlássportnak Ónodi Jánoskúti Máté. – Szerencsére sok játéklehetőséget kapok az utóbbi időben, igyekszem ezt jó teljesítménnyel meghálálni, és bizonyítani, hogy a folytatásban is számíthatnak rám.”

A zöld-fehérek komoly harcban állnak a nemzetközi kupaindulást érő pozíciókért, jelenleg ugyan „csak” hatodikok, de kevesebb mérkőzést játszottak, mint közvetlen riválisaik.

Ónodi-Jánoskúti Máté kiharcolta a helyét az FTC felnőttcsapatában Forrás: fradi.hu
Ónodi-Jánoskúti Máté kiharcolta a helyét az FTC felnőttcsapatában Forrás: fradi.hu

Ónodi-Jánoskúti Máté kiharcolta a helyét az FTC felnőttcsapatában  •  Forrás: fradi.hu

„Nagyon izgalmas és szoros a bajnokság, nincs olyan meccs, amelyen biztosra lehetne menni. A következő hetekben kemény program vár ránk, sok idegenbeli mérkőzéssel, a célunk, hogy a lehető legjobban sikerüljön a hajrá, és minél előkelőbb helyen végezzünk.”

Az utánpótlás-válogatott jobbátlövő 2012 óta erősíti a ferencvárosiakat, ám a pályafutásának kezdte egy ügyességi versenyre nyúlik vissza.

„Kicsiként részt vettem egy kislabdahajító-bajnokságon, és én dobtam a legnagyobbat. Szerencsémre a versenybíró kézilabdaedző volt, aki látta, hogy balkezes vagyok, valamint apukám is elég magas. Így az ő javaslatára vágtam bele.”

Augusztusban pedig az NB I után a horvátországi U19-es Európa-bajnokságon is megcsillogtathatja dobótudományát.

„Jelenleg is edzőtáborban vagyunk a válogatottal, egészen más úgy készülni, hogy lebeg előttünk valamilyen cél, mindenki motiváltan, nagy lendülettel vágott bele a munkába. Nagyon jó ez a korosztály, erős csapatunk van, ezért úgy gondolom, bármi lehet az Eb-n.”

És természetesen már a hosszútávú céljai is megvannak a mostani élvonalbeli évadban eddig 32 találatnál járó – az FTC Kézilabda Akadémia együttesével az NB I/B-ben is szereplő – sportolónak.

„Először is minél jobb szezonhajrát szeretnék a Ferencvárossal, most ez a legfontosabb. A későbbiekben persze mindenképpen kipróbálnám magamat a legmagasabb szinten, azaz a Bajnokok Ligájában és a felnőttválogatottban is.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik