B. V. utanpotlassport.hu 2021.04.30 18:29 Frissítve: 2021.04.30 18:40

Férfi kézi: már kislabdával is Ónodi-Jánoskúti dobta a legnagyobbat

Az FTC 18 éves jobbátlövőjével, Ónodi-Jánoskúti Mátéval beszélgettünk, aki az elmúlt hetekben remekel az NB I-ben, a korosztályos válogatottal pedig a nyári U19-es Európa-bajnokságra készül.

Hét góllal az FTC felnőtt férficsapatának vezére volt a Budakalász elleni idegenbeli élvonalbeli bajnokin a 18 éves Ónodi-Jánoskúti Máté. Ahogyan az idén a többi mérkőzésen sem lehetett rá panasz, kiharcolta a helyét a felsőházi együttesben.

„Sokan vagyunk fiatalok a keretben, tapasztaljuk, hogy egészen más világ az NB I, akár már az NB I/B-hez képest is, próbálunk élni a lehetőséggel, és tanulni hétről hétre – kezdte az Utánpótlássportnak Ónodi Jánoskúti Máté. – Szerencsére sok játéklehetőséget kapok az utóbbi időben, igyekszem ezt jó teljesítménnyel meghálálni, és bizonyítani, hogy a folytatásban is számíthatnak rám.”

A zöld-fehérek komoly harcban állnak a nemzetközi kupaindulást érő pozíciókért, jelenleg ugyan „csak” hatodikok, de kevesebb mérkőzést játszottak, mint közvetlen riválisaik.

Ónodi-Jánoskúti Máté kiharcolta a helyét az FTC felnőttcsapatában Forrás: fradi.hu

Ónodi-Jánoskúti Máté kiharcolta a helyét az FTC felnőttcsapatában  •  Forrás: fradi.hu

„Nagyon izgalmas és szoros a bajnokság, nincs olyan meccs, amelyen biztosra lehetne menni. A következő hetekben kemény program vár ránk, sok idegenbeli mérkőzéssel, a célunk, hogy a lehető legjobban sikerüljön a hajrá, és minél előkelőbb helyen végezzünk.”

Az utánpótlás-válogatott jobbátlövő 2012 óta erősíti a ferencvárosiakat, ám a pályafutásának kezdte egy ügyességi versenyre nyúlik vissza.

„Kicsiként részt vettem egy kislabdahajító-bajnokságon, és én dobtam a legnagyobbat. Szerencsémre a versenybíró kézilabdaedző volt, aki látta, hogy balkezes vagyok, valamint apukám is elég magas. Így az ő javaslatára vágtam bele.”

Augusztusban pedig az NB I után a horvátországi U19-es Európa-bajnokságon is megcsillogtathatja dobótudományát.

„Jelenleg is edzőtáborban vagyunk a válogatottal, egészen más úgy készülni, hogy lebeg előttünk valamilyen cél, mindenki motiváltan, nagy lendülettel vágott bele a munkába. Nagyon jó ez a korosztály, erős csapatunk van, ezért úgy gondolom, bármi lehet az Eb-n.”

És természetesen már a hosszútávú céljai is megvannak a mostani élvonalbeli évadban eddig 32 találatnál járó – az FTC Kézilabda Akadémia együttesével az NB I/B-ben is szereplő – sportolónak.

„Először is minél jobb szezonhajrát szeretnék a Ferencvárossal, most ez a legfontosabb. A későbbiekben persze mindenképpen kipróbálnám magamat a legmagasabb szinten, azaz a Bajnokok Ligájában és a felnőttválogatottban is.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.