UP-info utanpotlassport.hu 2021.01.22 11:50 Frissítve: 2021.01.22 12:00

Diáksport: újabb online kihívássorozatot indít az MDSZ

Az iskoláskorú gyerekek aktivizálására újra elindítja online játékát az MDSZ. A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett versenyeket, többek között a Diákolimpiát hivatott pótolni a résztvevő sportolók és pedagógusok számára.

Kétezer-húsz tavaszán sikerrel zajlott le a Diákolimpia első online játéka, amelyre mintegy 1100 diák több mint 7000 videót küldött be, teljesítve ezzel a nyolc sportágban közzétett kihívásokat. A pozitív tapasztalatokra építve döntött úgy az MDSZ, hogy a játék újraindításával a lehetőségekhez mérten igyekszik kárpótolni a sportoló, versenyezni szerető diákokat. 

Baji Balázs (balra) és Balogh Gábor is tagja a kihívásokat bemutató sztárcsapatnak Forrás: MDSZ

Baji Balázs (balra) és Balogh Gábor is tagja a kihívásokat bemutató sztárcsapatnak  •  Forrás: MDSZ

A kihívásokat ezúttal is nyolc sportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport – hirdették ki. A programhoz ezúttal is örömmel csatlakoztak az érintett sportági szakszövetségek, valamint a sportágak legismertebb hazai képviselői: a futballgyakorlatokat Dzsudzsák Balázs, a kézilabda-kihívásokat Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és Ligetvári Patrik, a kosárlabda-feladatokat Hanga Ádám és Studer Ágnes, a röplabdát Sándor Renáta, a tornát Böczögő Dorina és Balázs Krisztián, az atlétikát Baji Balázs és az MDSZ elnöke, az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor, az asztaliteniszt Majoros Bence mutatja be, a multisport kihívások közzétételére pedig ezúttal is Dombi Rudolf kajakozó olimpiai bajnok vállalkozott.  

Minden sportolni, versenyezni szerető gyerek és tanár nehezen viseli a lassan egy éve tartó nehéz helyzetet, amelyre lehetőségeinkhez mérten igyekszünk reagálni mi is – nyilatkozta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke – A tavalyi jó példa alapján bízunk benne, hogy az izgalmas feladatok, a kihívásokra invitáló példaképek és az értékes jutalmak megmozgatják a gyerekeket és tanáraikat is, és rengeteg ügyes résztvevőt tudunk majd díjazni a játék végén!”  

A korai videófeltöltésért három értékes nyeremény: JBL hangszóró, elektromos roller és egy iPad8 kerül kisorsolásra, a sportágak legügyesebb versenyzői többek között válogatott felszereléseket, fülhallgatókat, rollereket nyerhetnek, a sikeresen toborzó pedagógusok pedig okosórákat, sportszereket, sportruházatot szerezhetnek a gyűjtött pontokért. A projekt az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásában valósul meg 

A részletes program a részvételi szabályzattal együtt a http://www.gametime.diakolimpia.hu oldalon olvasható. 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.

2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.

2021.02.17 17:50:20

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.