K. B. utanpotlassport.hu 2020.12.05 08:50 Frissítve: 2020.12.05 08:52

Birkózás: Losonczi Dávid szerencsétlen évet tudhat maga mögött

Noha az idén felnőtt országos bajnokságot nyert a kötöttfogású 87 kilogrammosok között, egyetlen felnőtt-, U23-as vagy junior-világversenyen sem vehetett részt az ESMTK birkózója, Losonczi Dávid.

Finoman fogalmazva sem alakult szerencsésen a kötöttfogású 87 kilogrammosok között junior Európa-bajnoki ezüstérmes Losonczi Dávid utolsó U20-as éve. Az egész ott kezdődött, hogy tavaly a 82 kilósok mezőnyében junior világ- és Európa-bajnoki címet ünneplő Takács István súlycsoportot váltott felfelé; a válogatóviadalokon az összes alkalommal legyőzte Dávidot, aki így a korosztályos válogatottságnak is búcsút inthetett.

Losonczi Dávid (kékben) legyőzte Takács Istvánt a felnőtt országos bajnokság döntőjében Forrás: MBSZ/Róth Tamás

Losonczi Dávid (kékben) legyőzte Takács Istvánt a felnőtt országos bajnokság döntőjében  •  Forrás: MBSZ/Róth Tamás

„Az U23-az világversenyeken indulhattam volna, azokra készültem gőzerővel. Egész évben kőkeményen odatettem magam, a nyáron rengeteg edzőtáborban jártam a felnőttekkel. Előbb az derült ki, hogy törlik az U23-as Eb-t, nem sokkal később pedig arra is fény derült, hogy a vb-re sem kerülhet sor az idén” − nyilatkozik Losonczi Dávid.

Az ESMTK sportolója ennek ellenére sem mondott le teljesen az évről. Nem sokkal a szeptemberi felnőtt országos bajnokság előtt meg kellett műteni a 87 kiló klasszisának, a világbajnoki ezüstérmes Lőrincz Viktornak a térdét, aki emiatt kihagyta a csepeli Kozmai István Magyar Birkózó Akadémián rendezett seregszemlét. A fináléban a két fiatal, Losonczi és Takács küzdött egymással, és akkor nagyon taktikus küzdelemben Dávid nyert.

„Nemzetközi verseny zajlott nemrégiben Lengyelországban, ott kiderült volna, hogy Viktor távollétében István vagy én képviselhetjük a magyar színeket a Belgrádban jövő szombaton kezdődő felnőttvilágkupán. Négy nappal a lengyel erőpróba előtt pozitív koronavírustesztet produkáltam, ily módon erről a lehetőségről is le kellett mondanom.”

Dávid nagyobb tünetek nélkül megúszta a betegséget.

„Két-három napig rossz volt a közérzetem, de ezzel át is vészeltem. Biztos nem jöttem volna rá, hogy bármi bajom van, ha nem tudom. Most kezdhettem újra edzeni. Lehetett volna szerencsésebb az évem, de olyan események hátráltattak, amelyekre nem volt ráhatásom, szóval a beletörődés az egyetlen lehetőségem, nincs értelme idegeskednem. Próbálom levonni a pozitívumokat; felnőtt országos bajnok lettem az idén, és büszke vagyok arra, hogy ezt húszévesen elértem.”

További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.