B. Z. utanpotlassport.hu 2021.02.26 17:09 Frissítve: 2021.03.04 09:00

Atlétika: Nagy Marcell az U20-as rúdugrók között is címet védene

Az MTK Budapest 18 éves, immár kétszeres fedett pályás felnőttbajnok rúdugrója, Nagy Marcell az U20-asok országos viadalán egyéni csúccsal védené meg a címét.

A hétvégén a budapesti BOK-csarnokban rendezik az U18-as és az U20-as atléták fedett pályás országos bajnokságát. Az U20-as, azaz a juniormezőnyben az MTK Budapest 18 éves rúdugrója, Nagy Marcell címvédőként, igen jó formában érkezik az eseményre. Szabóné Molnár Krisztina tanítványa az előző hétvégén a felnőtt fedett pályás ob-n is megvédte a címét, emellett az 520 centiméteres egyéni rekordja beállításának is örülhetett.

Nagy Marcell az U20-as fedett pályás ob-n is egyéni csúcsnak örülne Forrás: mtk.hu

Nagy Marcell az U20-as fedett pályás ob-n is egyéni csúcsnak örülne  •  Forrás: mtk.hu

Az idén az U20-as világ- és az Európa-bajnokságra egyaránt készülő sportoló a felnőtt ob előtt nem kápráztatta el szurkolóit a kimagasló eredményekkel, mindössze 480 centiméterig jutott. Bár az atléta a tavalyi évben is mindig akkor teljesített kiválóan, amikor arra a legnagyobb szükség volt.

„Egyszerűen csak az eddigi versenyeken nem állt úgy össze a technikám, ahogyan szerettem volna – mondta Marcell az mtk.hu-nak. – Az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk a javításokon Krisztivel, és szerencsére az országos bajnokságra sikerült rendeznem a sorokat. Megint kijött a lépés. Minden versenyre ugyanúgy készülök, és mindig a legjobb teljesítményemet akarom nyújtani. A korábbi versenyeken sokat szenvedtem, de a rossz ugrások felébresztenek. Azért örülnék, ha stabilabban tudnám hozni az öt méter feletti ugrásokat. Bízom benne, hogy ez az idei U20-as világ-, és az Európa-bajnokságig már összejön.

Marcellnek a következő célja, hogy átrepüljön az 530 centiméteren is. Erre a magasságra legutóbb is tett három kísérletet.

„A második és a harmadik kísérlet igen biztató volt. A most hétvégén sorra kerülő fedett pályás bajnokságon egyértelmű célom, hogy sikerüljön megdönteni az egyéni csúcsomat. Aztán egyre feljebb szeretnék jutni. Nagyon motiváló, amikor címvédőként érkezek a bajnokságra. A felnőtt ob-ra is úgy mentem, bizony meg kell nyernem a versenyt egy jó eredménnyel, mert ha nem így teszek, még a végén ráfogják a tavalyi sikeremre, hogy csak a szerencsének köszönhetem.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.

2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.