Atlétika: Nagy Marcell az U20-as rúdugrók között is címet védene

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.26. 17:09
Címkék
Az MTK Budapest 18 éves, immár kétszeres fedett pályás felnőttbajnok rúdugrója, Nagy Marcell az U20-asok országos viadalán egyéni csúccsal védené meg a címét.

A hétvégén a budapesti BOK-csarnokban rendezik az U18-as és az U20-as atléták fedett pályás országos bajnokságát. Az U20-as, azaz a juniormezőnyben az MTK Budapest 18 éves rúdugrója, Nagy Marcell címvédőként, igen jó formában érkezik az eseményre. Szabóné Molnár Krisztina tanítványa az előző hétvégén a felnőtt fedett pályás ob-n is megvédte a címét, emellett az 520 centiméteres egyéni rekordja beállításának is örülhetett.Nagy Marcell címvédőként, igen jó formában érkezik az eseményre. Szabóné Molnár Krisztina tanítványa az előző hétvégén a felnőtt fedett pályás ob-n is megvédte a címét, emellett az 520 centiméteres egyéni rekordja beállításának is örülhetett.

Nagy Marcell az U20-as fedett pályás ob-n is egyéni csúcsnak örülne Forrás: mtk.hu
Nagy Marcell az U20-as fedett pályás ob-n is egyéni csúcsnak örülne Forrás: mtk.hu

Nagy Marcell az U20-as fedett pályás ob-n is egyéni csúcsnak örülne  •  Forrás: mtk.hu

Az idén az U20-as világ- és az Európa-bajnokságra egyaránt készülő sportoló a felnőtt ob előtt nem kápráztatta el szurkolóit a kimagasló eredményekkel, mindössze 480 centiméterig jutott. Bár az atléta a tavalyi évben is mindig akkor teljesített kiválóan, amikor arra a legnagyobb szükség volt.

„Egyszerűen csak az eddigi versenyeken nem állt úgy össze a technikám, ahogyan szerettem volna – mondta Marcell az mtk.hu-nak. – Az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk a javításokon Krisztivel, és szerencsére az országos bajnokságra sikerült rendeznem a sorokat. Megint kijött a lépés. Minden versenyre ugyanúgy készülök, és mindig a legjobb teljesítményemet akarom nyújtani. A korábbi versenyeken sokat szenvedtem, de a rossz ugrások felébresztenek. Azért örülnék, ha stabilabban tudnám hozni az öt méter feletti ugrásokat. Bízom benne, hogy ez az idei U20-as világ-, és az Európa-bajnokságig már összejön.

Marcellnek a következő célja, hogy átrepüljön az 530 centiméteren is. Erre a magasságra legutóbb is tett három kísérletet.

„A második és a harmadik kísérlet igen biztató volt. A most hétvégén sorra kerülő fedett pályás bajnokságon egyértelmű célom, hogy sikerüljön megdönteni az egyéni csúcsomat. Aztán egyre feljebb szeretnék jutni. Nagyon motiváló, amikor címvédőként érkezek a bajnokságra. A felnőtt ob-ra is úgy mentem, bizony meg kell nyernem a versenyt egy jó eredménnyel, mert ha nem így teszek, még a végén ráfogják a tavalyi sikeremre, hogy csak a szerencsének köszönhetem.”

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik