Atlétika: Nadj Levente újabb elismerésre méltó évet tervez

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 09:00
Címkék
A 18 éves Nadj Levente az idén megjavítaná a 300 méteren tartott hazai U20-as rekordját és a korosztálya kolumbiai világbajnokságán a fő számában, 400 méteren is nagyot alakítana.

Tavaly a tallinni U20-as atlétikai Európa-bajnokság 400 méteres síkfutó elődöntőjében 46.90 másodperces egyéni csúcsot állított fel Nadj Levente, majd a döntőben az előkelő ötödik helyen zárt (továbbá a 4x400-as váltóval a hetedik lett). A Kopp Békéscsabai AC hamarosan 19 éves ígérete emellett 200 és 400 méteren is ezüstérmet szerzett a hazai U20-as bajnokságon, legkiemelkedőbb itthoni sikerét pedig 400 méteren érte el a felnőtt Magyar Szuper Liga-döntőn aratott győzelmével. Adorján László és Erdős Péter tanítványa az idén is bízik a remek eredményekben, még ha a fedett pályás szezon kezdete előtt sérüléssel is bajlódik.Nadj Levente, majd a döntőben az előkelő ötödik helyen zárt (továbbá a 4x400-as váltóval a hetedik lett). A Kopp Békéscsabai AC hamarosan 19 éves ígérete emellett 200 és 400 méteren is ezüstérmet szerzett a hazai U20-as bajnokságon, legkiemelkedőbb itthoni sikerét pedig 400 méteren érte el a felnőtt Magyar Szuper Liga-döntőn aratott győzelmével. Adorján László és Erdős Péter tanítványa az idén is bízik a remek eredményekben, még ha a fedett pályás szezon kezdete előtt sérüléssel is bajlódik.

Nadj Levente újabb elismerésre méltó évet tervez Forrás: Kopp Békéscsabai AC
Nadj Levente újabb elismerésre méltó évet tervez Forrás: Kopp Békéscsabai AC

Nadj Levente újabb elismerésre méltó évet tervez  •  Forrás: Kopp Békéscsabai AC

„A tallinni Eb volt az első korosztályos világversenyem, és örülök, hogy ki tudtam magamból hozni a legtöbbet, nem mellesleg értékes nemzetközi tapasztalatokat szerezhettem– mondja a sprinter.– Hasonlóan szép emlékeket őrzök a Szuper Liga-döntőről, amelyet a felnőttek között tudtam megnyerni. Az idén az elsődleges célom, hogy ott legyek a kolumbiai U20-as világbajnokságon és jól szerepeljek. Szeretnék egyéni csúcsokat futni, négyszáz méteren a 46.50 másodpercet célzom meg, aztán majd kiderül, hogy meddig sikerül eljutnom. Elsősorban már a felnőttek között bizonyítanék, de utolsó éves U20-asként a korosztályom bajnoki címeinek megszerzését sem hagynám ki. Sajnos, már hat hete nehezíti meg a fedett pályás felkészülésemet a lábfejem begyulladása, így jelenleg csak úszom és erősítő munkát végzem. Remélem, február végén már rajthoz tudok állni, de az sem baj, ha kimarad egy-két verseny, csak a nyári szezonba ne szóljon bele a sérülés.”

Leventét 2020-ban az év ifjúsági atlétájának járó díjjal ismerte el a hazai szövetség. Kitüntetésében nagy szerepet játszott, hogy akkor 300 méteren a 33.82 másodperces idejével hazai U18-as és U20-as csúcsot is futott egyszerre. Jelenleg is ő a rekorder.

„Természetesen tervben van, hogy az idén háromszáz méteren megjavítom az U20-as csúcsot. Sőt, titkos vágyam, hogy száz méteren is kipróbáljam magam, de erről még konzultálnom kell az edzőimmel. Az év ifjúsági atlétájának járó díj nagy motivációt adott a folytatáshoz. Bár tavaly nem részesültem ilyesfajta elismerésben, az eredmények azt mutatják, hogy sikerült fejlődnöm. Bízom benne, hogy az idei év után ismét joggal pályázhatok erre a kitüntetésre az U20-asok között is.”

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik