UP-info utanpotlassport.hu 2021.09.28 12:14 Frissítve: 2021.09.28 12:22

Atlétika: a szörnyű balesete után az olimpia élteti Varga Esztert

Nem mond le az álmairól a 18 éves korosztályos válogatott akadályfutó, Varga Eszter, aki a napokban egy pécsi szórakozóhelyen három méter mély szakadékba zuhant és szenvedett súlyos sérüléseket.

A Pécs Aktuál számolt be arról, hogy szeptember 18-án három méter mély szakadékba zuhant Varga Eszter, a PSN Zrt. kiváló sportolója. A 19. életévét november elején betöltő akadályfutót egy pécsi, belvárosi szórakozóhelyen érte a baleset, amelynek következtében eltört a csigolyája, a bokája, valamint a felsőteste is több helyen zúzódott.

Varga Eszter bízik a mihamarabbi felépülésében Fotó: Tom Sch

Varga Eszter bízik a mihamarabbi felépülésében  •  Fotó: Tom Sch

A portál a sportoló barátjának elmondására hivatkozva azt írja, hogy a mosdóba induló lány a tömegben egy erősebb testalkatú férfitől akkora lökést kapott, hogy átesett egy kerítésen, majd szakadékba zuhant. A fiatal egy időre az eszméletét is elveszítette, majd barátját telefonon hívta segítségül.

„A balesetet senki nem vette észre, így nem is segített rajta senki. Egy idő után kétségbeesve hívott telefonon, hogy egy sötét helyen fekszik és borzalmas fájdalmai vannak. Annyira sötét volt, hogy mi is nehezen találtuk meg. Telefonnal világítottunk le a mélybe, majd azonnal lemásztam hozzá. Kihoztuk, de a fájdalomtól már üvöltött. Azonnal mentőt hívtunk, kórházba szállították és ahogy tudták, meg is műtötték” – részletezte a barátja, Gábor.

Eszter ezután gerincmerevítővel elhagyhatta a kórházat. A TV2 Tények című műsorának hétfőn otthonában nyilatkozott röviden:

Eszter júliusban a tallinni U20-as Eb-n képviselte a magyar színeket Forrás: PSN Zrt.

Eszter júliusban a tallinni U20-as Eb-n képviselte a magyar színeket  •  Forrás: PSN Zrt.

„Rosszabb is lehetett volna, hogy talán ott is maradok. A bal belső bokámban tört el egy csont, azt titáncsavarokkal rögzítették, és az egyik csigolyám is sérült. Arra kaptam a gerincmerevítős fűzőt, és emiatt vannak nagy fájdalmaim. A legnagyobb álmom továbbra is az, hogy kijussak az olimpiára, ez tartja bennem a lelket.”

Fogarasi Sándor tanítványa, ha sikeresen felépül, továbbra is jó úton haladhat a céljai elérése felé. Eszter júniusban 3000 méteres akadályfutásban megnyerte az U20-as magyar bajnokságot Miskolcon, majd tagja volt a tallinni U20-as Európa-bajnokságra utazott válogatottnak. Az észt fővárosban az idei legjobb eredményét elérve 10:52.59 perces futásával a 11. helyen ért célba a futamában, összesítésben a 20. lett.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.