Asztalitenisz: Világfesztivál-győztes a magyar U15-ös leánycsapat

Vágólapra másolva!
2022.06.25. 20:49
Címkék
A győri ifjúsági asztalitenisz világfesztiválon a szombat esti programban a csapatversenyek döntőit rendezték. Az öt asztalon zajló finálékat követő eredményhirdetési ceremónián öt ország osztozott az öt aranyérmen: a japánok, az ukránok, a tunéziaiak, a románok és az U15-ös lányok révén az egyébként négy mérkőzésen is érdekelt magyarok.

Szombat este már csak öt asztalon pattogott a labda a 38 közül a győri Olimpiai Sportparkban, hiszen a csapatviadalok döntői szerepeltek a Világfesztivál programjában. A mérkőzések között akadtak minden izgalomtól mentes és végletekig kiélezett találkozók egyaránt.

Molnár Kendra itt még csak saját sikerét ünnepli, később csapattársaival a dobogó tetejére állhatott Fotó: Mura László
Molnár Kendra itt még csak saját sikerét ünnepli, később csapattársaival a dobogó tetejére állhatott Fotó: Mura László

Molnár Kendra itt még csak saját sikerét ünnepli, később csapattársaival a dobogó tetejére állhatott  •  Fotó: Mura László

Az előbbi kategóriába tartozott a magyar U15-ös lányok ecuadoriakkal vívott fináléja is. A Barcsai Sophie, Molnár Kendra, Dohóczki Nóra összetételű hármas egyetlen játszmát adományozott a dél-amerikaiaknak, és egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy melyik válogatott állhat majd a dobogó tetejére.

Sajnos meglehetősen simán alakult a korosztály fiúdöntője is. Sajnos, mert nem a mieink, hanem a váratlanul meggyőző játékkal kirukkoló tunéziaiak voltak a vitán felül jobbak, így a Kasa Zsombor, Poór Balázs, Lindner Zétény triónak be kellett érnie az amúgy persze nagyon is értékes ezüsttel.

Ahogyan az U19-es lányoknak is, noha 2:1-re vezettek az ukránokkal szemben, ám a végét a rivális bírta jobban idegekkel. A Volentics Anna, Hudák Dorina, Balogh Ágnes összeállításban asztalhoz álló hazai válogatott 3:2-es vereséget szenvedett és a második helyen végzett. Ez a helyezés jutott a legkisebbek, az U11-es fiúk viadalán is a rendező ország együttesének, bár így is magyar örömtől volt hangos a csarnok: a román színekben versenyző székelyudvarhelyi gyerekek 3:1-re felülmúlták a Zubor Péter, Vámosi Benjamin, Tokai Ádám hármast, így az ő nyakukba kerültek a szám aranyérmei.

A nap ötödik elsőségét – habkönnyű meccsel – a japánok érték el: a Világfesztiválon szerda óta egyetlen egyéni találkozót sem veszítő távol keletiek 3:0-lal intézték el a svédeket.

Az egyesekben szintén a hajrához értek a főtáblás küzdelmek, mind a négy korosztályban (az U11-esek már pénteken befejezték a viadalt) kialakult az elődöntő mezőnye. Az U13-as fiúk között színes a kép, hiszen a négy legjobb négy különböző országból került ki, s köztük van Lindner Zétény is. Ugyanebben a korcsoportban két magyar (és két üzbég) lány került be a legjobbak közé: az élete első nemzetközi versenyén szereplő, még csak kilenc éves Fazekas Lizett és Erdélyi Blanka.

Az U15-ösök mezőnyében a fiúk végjátékába – a fiatalabbakhoz hasonlóan – négy ország képviselői jutottak be: a magyarok közül a válogatottban mellőzött Kizakisz Georgiosz Nikolaosznak szoríthatunk a folytatásban. Itt a lányok szintén lemásolták az U13-asok szereposztását, hiszen két-két magyar (Molnár Kendra, Szuhanyik Gréta) és üzbég versenyző ünnepelhette az az elődöntőbe kerülését.

A lányok U17-esek viadalán ugyancsak két hazai versenyző lesz érdekelt az elődöntőben, mi több, Hudák Dorina és Volentics Anna – Balogh Ágnessel kiegészülve – a legidősebbek az U19-esek mezőnyében is a legjobb négy közé jutott.

A Világfesztivál vasárnapi zárónapján az egyesek elődöntői és döntői szerepelnek a programban, a záróünnepséget 17 órától a győri Széchenyi téren tartják, ahol – a hírek szerint – Dézsi Csaba András polgármester és Klampár Tibor kétszeres világbajnok alkalmi pingpongmeccsét is megtekinthetik az érdeklődők.

Csapatversenyek. U11 fiú: Románia–Magyarország A 3:1. 1.Románia, 2. Magyarország A (Vámosi Benjamin, Tokai Ádám, Zsigmond Simon, Zubor Péter), 3. Magyarország B (Csóka Teó, Bodon Attila, Kázmács Bence) és Tunézia/Csehország vegyes. U15 fiú: Tunézia–Magyarország A 3:0. 1. Tunézia, 2. Magyarország A (Kasa Zsombor, Pálos Gergő, Lindner Zétény, Poór Balázs), 3. Ecuador és Magyarország C (Kókai Ákos, Kancsár Péter, Fegyver Zsombor). U15 leány: Magyarország A–Ecuador 3:0. 1. Magyarország A (Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra, Molnár Kendra, Polónyi Nóra), 2. Ecuador, 3. Ukrajna és Magyarország B (Nagy Judit, Nagy Rebeka, Szuhanyik Gréta). U19 fiú: Japán–Svédország 3:0. 1. Japán, 2. Svédország, 3. Magyarország A (Kárpáti Ágoston, Szabó Ákos, Bíró Bálint, Vörös Balázs) és Üzbegisztán. U19 leány: Ukrajna A–Magyarország A 3:2. 1. Ukrajna, 2. Magyarország A (Balogh Ágnes, Volentics Anna, Tölgyes Dorottya, Hudák Dorina), 3. Magyarország B (Czeglédi Dorka, Kemecsei Linda, Jakab Orsolya, Bender Borostyán) és Ukrajna B.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik