Asztalitenisz: Molnár Kendrának „kabalaversennyé” vált az ifjúsági ob

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 08:59
Címkék
A Statisztika UAK 15 éves asztaliteniszezője, Molnár Kendra – akinek az Európa-bajnok Póta Georgina a nagynénje, illetve a korábbi válogatott Molnár Krisztián az unokatestvére – parádés teljesítménnyel rukkolt elő az ifjúsági országos bajnokságon. Az U17-esek között egyesben és párosban is nyert, az U19-esek között párosban szintén győzött, egyesben pedig harmadik lett, miközben mindkét vegyes páros versenyszámban diadalmaskodott – így összesen öt arannyal zárt az Ormai-csarnokban.

– Az elmúlt években rendre remekeltél az ifjúsági ob-n: 2021-ben elsőéves serdülőként – hatalmas meglepetésre – sikerült győznöd egyesben az U19-esek között, majd tavaly pedig címet védtél, most pedig meg sem álltál öt elsőségig. Hogyan sikerül ezen a versenyen mindig a csúcsformádat hozni?– Az elmúlt években rendre remekeltél az ifjúsági ob-n: 2021-ben elsőéves serdülőként – hatalmas meglepetésre – sikerült győznöd egyesben az U19-esek között, majd tavaly pedig címet védtél, most pedig meg sem álltál öt elsőségig. Hogyan sikerül ezen a versenyen mindig a csúcsformádat hozni?

– Azért mehet mindig az ob-n a legjobban és tudom kihozni magamból a legtöbbet, mert igazából egész évben erre a versenyre készülök, hiszen ez a legfontosabb hazai viadal. Úgy tűnik, ez a „kabalaversenyem”.

Melyik volt a legnehezebb a mostani győzelmek közül?

– A legelső, az U17-es páros verseny jelentette a legnagyobb kihívást. Többször is vesztettnek tűnő állásból tudtunk fordítani Szosznyák Emmával, szóval így még nagyobb volt az öröm a végén. Az elején még nem volt az igazi az összhang közöttünk, nekem sem ment jól a játék, de később szerencsére belejöttünk, és meglett az első arany.

Mennyire voltál csalódott, hogy végül nem jött össze a hatodik első hely, és bronzzal kellett „beérned”? Éppen abban a számban, az U19-es egyesben, amelynek kétszeres címvédőként vágtál neki…

– Csalódott voltam, mert úgy éreztem, mindent beletettem, de ez most kevésnek bizonyult, sajnos elfáradtam a végére. A közeljövőben az állóképességemen még javítanom kell, hogy teljes erőbedobással, a verseny végéig képes legyek a maximumot nyújtani. De igyekszem pozitívan felfogni ezt is, dolgozom tovább, és így legalább tudom, hogy miben kell fejlődnöm a jövőben.

Vegyes párosban is két aranyat nyertél. Talán ez az a versenyszám, amelynek a végkimenetele a legkevésbé megjósolható, hiszen ritkán játszotok együtt. Ezúttal viszont Szántosi Dáviddal mindkét korosztályban megállíthatatlanok voltatok.

– Engem is meglepett milyen jól összhangba kerültem Dáviddal. Igaz, már játszottunk együtt korábban, és nyertünk országos bajnokságot is, azóta sok idő eltelt, újra össze kellett szoknunk. Már az elején éreztem, hogy jól fog menni, mert mindketten nagyon motiváltan játszottunk, végig küzdöttünk, biztattuk egymást, és ez meghozta a gyümölcsét.

A nagyszerűen sikerült ob-tól kicsit eltekintve, milyen formában érzed magad a közelgő, júliusi Európa-bajnokság előtt? Mi lehet a célod elsőévesként az Eb-n?

– Kicsit fáradt vagyok, jelenleg még normál iskolarendszerben tanulok, de az ősztől várhatóan már magántanuló leszek. Most ez így elég megterhelő, különösen a tanév végéhez közeledve. Az idén elsősorban az a fontos, hogy beleszokjak az idősebbek mezőnyébe nemzetközi szinten, és ez önmagában is nagy kihívás. Az Eb-n csapatban szeretnénk visszajutni a legjobbak közé, párosban jó esélyekkel indulunk Balogh Kirával, akivel az ob-n az U19-esek között győztünk. Egyesben pedig szeretném a lehető legjobbat kihozni magamból, nincsenek konkrét elvárásaim.

(Kiemelt képen: Molnár Kendra Forrás: MOATSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik