H. B. utanpotlassport.hu 2021.09.20 19:27 Frissítve: 2021.09.26 08:52

Asztalitenisz: Huzsvár három arannyal zárta a büki ifi ob-t

A KSI 17 éves asztaliteniszezője, Huzsvár Erik parádés formában játszva egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban is diadalmaskodott a szombaton és vasárnap a Bükben rendezett ifjúsági országos bajnokságon.

Miután pénteken és szombaton a serdülők között tarolt a szarvasi Szántosi Dávid, és mindhárom számban aranyérmes lett a büki országos bajnokságon, zárófelvonásként következhettek az ifjúsági korosztály képviselői a Bükfürdő-kupa keretében rendezett ob-n.

Huzsvár Erik (világos kékben) egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a büki ifi ob-n Forrás: TOP Ping-Pong / MOATSZ

Huzsvár Erik (világos kékben) egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a büki ifi ob-n  •  Forrás: TOP Ping-Pong / MOATSZ

A KSI 17 éves tehetsége, Huzsvár Erik hasonló dominanciára készült, mint Szántosi (15) a fiatalabbak mezőnyében. Ebben ráadásul két évvel ifjabb „kollégája" segítette a fiúk páros küzdelmeiben.

Elsőként szombaton a vegyes párosok versenyét tartották, amelyben Huzsvár a Budapesti ERDÉRT SE színeiben induló Fejős Annával párban győzött, a döntőben az Ócsai Máté-Laskai Írisz egységet verték öt játszmában.

Majd jöhetett a zárónapon az egyéni és a fiúpáros: előbbiben Huzsvár rendkívüli magabiztossággal menetelt végig a 32 fős, főtáblás mezőnyön, ugyanis a végső győzelemig vezető öt mérkőzésen mindössze öt szettet veszített el, a bajnoki címért Ócsait múlta felül 4:1-re. Az egyéni mellett párosban sem talált legyőzőre Szántosival az oldalán, így három elsőséggel zárta az ifi ob-t, míg partnerének ez már a negyedik magyar bajnoki címe volt a Bükben.

A lányok viadalán Molnár Kendra (Statisztika) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, miután a döntőben hét játszmás, drámai csatában győzte le Tölgyes Dorottyát. A párosok között Fejős Anna és Volentics Anna örülhetett a legvégén, 3:2-re verték Drabant Anita és Polónyi Nóra kettősét.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.